Porodica prerano preminule novinarke Marine Kovačev
Z. Bogdanović
Porodica prerano preminule novinarke Marine Kovačev

Z. Bogdanović

Porodica prerano preminule novinarke Marine Kovačev, Foto: Z. Bogdanović

Zahvaljujući donaciji porodice prerano preminule mlade novinarke Marine Kovačev, Dom zdravlja Bečej opremljen je savremenom kabinom za merenje sluha i portabilnim ultrazvukom ukupne vrednosti od oko 1,4 miliona dinara.

Sredstva sakupljena putem humanitarnih akcija i donacija, koja su bila namenjena za Marinino lečenje, prebačena su u Fondaciju koja nosi njeno ime, a koju je porodica osnovala s ciljem da pruži pomoć i podršku onima kojima je to najneophodnije. Upravo od tih sredstava je i kupljena savremena oprema za lokalni dom zdravlja.

- Smatrali smo da je logično i prirodno da pomognemo Domu zdravlja u Bečeju jer se Marina delom lečila ovde. S druge strane, Bečejci su se zaista maksimalno angažovali da se prikupe sredstva za njeno lečenje. Novac koji je prikupljen treba da nastavi svoju humanu misiju, tako da možemo pomoći najširem broju naših sugrađana ili ljudi koji se zadese u Bečeju. Smatramo da bi to bila i Marinina želja - kaže Marinina majka Svetlana Bošković. 

Preostala sredstva Fondacije porodica planirana da utroši za različite humanitarne aktivnosti, projekte nevladinih omladinskih organizacija u Bečeju, kao i za novčanu godišnju nagradu Novosadske novinarske škole u kojoj je Marina bila zaposlena, a koja od ove godine nosi njeno ime i biće dodeljena najboljem mladom novinaru u Srbiji. 

Marina Kovačev preminula je 24. aprila nakon teške maligne bolesti na medicinskoj klinici u Istanbulu.