Teodora Vranješević
Privatna arhiva
Teodora Vranješević

Privatna arhiva

Teodora Vranješević , Foto: Privatna arhiva

Teodora Vranješević (9) iz Kragujevca je do aprila 2016. godine, bila obično dete. Bezbrižna osmogodišnja devojčica. Pohađala je drugi razred Osnovne škole „Svetozar Marković“ u Kragujevcu, učila, igrala se sa drugarima, uživala u trenucima sa svojim mlađim bratom Đorđem, majkom Natašom i ocem Bogdanom.

U trenutku, nakon iznenadne malaksalosti, promenio se i njen, i život cele porodice. Lekari su, nakon analiza, utvrdili da je obolela od teškog oblika malignog oboljenja - akutne mijeloidne leukemije!

Od 13. maja prošle godine, na Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta „Dr Vukan Čupić“ u Beogradu počela je besomučna borba lekara za Teodorin život, ali i bitka malene devojčice sa naletima opake bolesti i iscrpljujućom agresivnom terapijom. Teodora je prošla pet ciklusa hemioterapije, ali brojne komplikacije sprečile su željene rezultate.

Teodora hitno mora na transplantaciju koštane srži u jednu od najeminentnijih evropskih zdravstvenih ustanova - Univerzitetsku dečiju kliniku u nemačkom gradu Frankfurtu. Nažalost, za tu jedinu preostalu šansu da nastavi život treba platiti celih 350.000 evra!

- Moja supruga i ja radimo u medijima i ovaj iznos ne bismo mogli da zaradimo u tri života! Nemamo novca, ali ni pravo da odustanemo od borbe za život naše Teodore. Ljubav je jedino što nam daje snagu da izdržimo, i vera u dobre ljude. Nadamo se da ćemo ljudi, institucija, ustanova, kompanija uspeti da sakupimo potrebnih 350.000 evra - kaže Teodorin otac Bogdan Vranješević.

Za prikupljanje novca na raspolaganju je malo vremena, samo desetak dana, jer se Teodori uporna i agresivna bolest ponovo budi, a lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra.

Kampanja za obezbeđenje donacija počela je u sredu uveče na Fejsbuku, za nekoliko dana će biti određen broj za slanje SMS poruka preko Fondacije „Budi human“ Aleksandra Šapića, započinje organizacija humanitarnih događaja...

Način uplate pomoći

Uplate novčane pomoći za Teodorino lečenje moguće je izvršiti na dinarskim i deviznim računima Bogdana Vranješevića u Erste banci:

DINARSKI RAČUN:
340 - 32003872 - 78

DEVIZNI RAČUN:
CORRESPONDENT BANK FOR 978 INCOMING PAYMENTS:
(NAVESTI OZNAKU VALUTE)
SWIFT CODE: GIBAATWG
ERSTE GROUP BANK AG WIEN, AUSTRIA
ACCOUNT OF THE BENEFICIARY WITH:
SWIFT CODE: GIBARS22
ERSTE BANK A.D. NOVI SAD
BENEFICIARY:
IBAN RS35340000003200387278
NAME VRANJEŠEVIĆ BOGDAN
ADDRESS LEPENIČKI BULEVAR 27, KRAGUJEVAC, SERBIA
International Payments Department
Erste Bank a.d., Novi Sad

Komentari (3)

cikagogi

05.05.2017 23:45

A lečenje u Frankfurtu može da započne tek kada se na bankovnom računu klinike nađe 350.000 evra. Hipokratova zakletva... kakvi su ljudi izrodi postali, vreme je da gospod bog udari jedan "RESET"

stranac

06.05.2017 10:06

@cikagogi - jeste jezivo ali nazalost lecenje kosta i hipokratova zakletva sa tim nema nikakve veze,u njoj se nigde ne spominje besplatno lecenje.a sto se tice reseta bog bi prvo trebao da udari medju popove koji za razliku od lekara imaju zavet skromnosti samo ga tumace"neću voziti skuplja kola od x6-ice i moja kuća neće biti veća od hrama svetog save",pa onda da udari u tomu koji ce kao vkv grobar da ima savetnicku platu 10000 e,pa da udari u onog sto mu dao tu platu....a mi cemo opet da saljemo sms-ove

teodora

08.05.2017 19:13

Mozete pomoci i slanjem sms poruke 292 na 3030