Jutarnji program
Printscreen
Jutarnji program

Printscreen

Jutarnji program, Foto: Printscreen

Predsednika Vučića su sa karakteristikama četiri nova helikoptera upoznali načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović i predstavnici Ministarstva odbrane i vojske.

Vučić je po dolasku sa oficirima naše vojske pregledao helikoptere Mi-35 ruske proizvodnje, koji su stigli u našu zemlju 3. decembra, i prokomentarisao je da niko u regionu nema ovakve mašine. Inače, kao su mediji juče preneli, ruski Mi-35 helikopteri važe za jedne od najboljih na svetu, a pored njega juče su takođe bili prikazani i helikopteri H-145M i Mi-17.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

Pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović kazao je gostujući u Novom jutru TV Pink da su novi helikopteri od velikog značaja za opremljenost Vojske Srbije.

Kako je istakao reč je o potpuno savremenim i dobro opremljenim helikopterima.

- Ceo sklop pogona ima odlične manevarske sposobnosti. Lopatice su usavršavane. Najznačajniji je navigaiconi sistem koji može da radi digitalnom kartom. To znači i da pilot takođe ima svoj nišanski sistem, koji mu omogućava da precizno dođe do cilja. Kordinacija helikoptera je dobra nezavisno od doba dana – opisao je Miloradović nove helikoptere za koje kaže da mogu da se koriste u više svrha - prva namena je za borbena dejstva, a drugi je i transportna komponenta – dodao je Miloradović.

Branko Bilbija, general major u penziji kaže da je sadašnja oremljenost Vojske Srbije na zavidnom nivou.

- Predstavlja revoluciju za borbu u vazduhu. Cilj je pogoditi ili razoriti metu ili objekat. Urađeni su posebnom tehnologijom, i taj materijal se radi u posebnim pećima da bi bio otporan. Mogu da iznesu dobar deo tereta, posadu za određene akcije. Sa određenim naoružanjem, vi možete da očistite i teren – rekao je Bilbija.

Miloradović je naglasio da je važno i da je Srbija prošla jako povoljno pri kupovini novih helikoptera.

- Dobili smo ih po rekordnim popustima. Rusi su ispoštovali molbu Srbije da se helikopteri ranije isporuče – rekao je.

Aleksandar Vučić

Alo.rs

Aleksandar Vučić, Foto: Alo.rs

 

Komentari (1)

Boza

08.12.2019 11:58

Bez vojske nema bezbedne drzave.Samo napred!