Igor Jurić
Tanjug/ Dragan Kujundžić
Igor Jurić

Tanjug/ Dragan Kujundžić

Igor Jurić, Foto: Tanjug/ Dragan Kujundžić

- Ma svi batalili kampanju, izbore, potpise, i po ceo dan zivkaju jedni druge u pokušaju da doznaju ko je političar o kome Jurić priča. Mnogi strahuju da to nije neko iz njihove stranke, da nije možda poslanik ili odbornik sa kojim se druže, pa samim tim da i oni mogu biti kompromitovani. Potpuna paranoja je zavladala juče na političkoj sceni - ističu naši sagovornici. 

S druge strane, političari sa kojima smo juče razgovarali ovim povodom apelovali su na Jurića da što pre objavi ko je političar koji je snimljen kako seksualno zlostavlja decu.

- Ako ima bilo kakav snimak onda je to osnovana sumnja i ona može da se iznese i onda neka reaguju državni organi da se to što pre razreši! Pojavljuju se razne spekulacije, u njima ne želim da učestvujem, Igor mora da iznese indiciju javno. Razumem ako se plaši, ali baš zato mora u javnost, to mu je najbolja zaštita. Evo i ja ću ga čuvati ako treba, samo neka progovori da se cela priča što pre razreši. Ja mogu da mu garantujem sigurnost i da ga sačuvam, zaista nema razloga za strah ali neka kaže ime! - poručio je za „Alo!” lider radikala Vojislav Šešelj, a sličan stav imao je i poslanik SPO-a Aleksandar Čotrić.

Vojislav Šešelj

Alo!/Vladimir Marković

Vojislav Šešelj, Foto: Alo!/Vladimir Marković

- Smatram da je Igor Jurić dužan da svoja saznanja podeli, pre svega, sa policijom i tužilaštvom. A onda je na njima da procene osnovanost tvrdnji i dokaza i da preduzmu određene mere. Potrebno je što pre razjasniti ovu situaciju, kako ne bi u javnosti vladalo uverenje da je neko iznad zakona zato što je političar - poručio je Čotrić za „Alo!”.

Podsetimo, Igor Jurić izjavio je da poseduje dokaze, ali za sud nedovoljne, o poznatom političaru koji je seksualno zlostavljao decu. Gostujući na TV Prva, on je rekao da je reč o ozbiljnom političaru koji je „i te kako poznat i na nacionalnom nivou”, a na pitanje voditelja da li će taj političar učestvovati u izbornoj kampanji i obećavati bolji život, Jurić je odgovorio „da”. - Da imam dokaze koje sam imao u slučaju novosadskog doktora i čoveka koji je uhapšen pre njega, ja bih ih naravno dao. Imam određene dokaze koji nisu dovoljni. Nemam svedočenja. Fotografije sa kamera i to nije dovoljno za osuđujuću presudu - rekao je Jurić. Odgovarajući na pitanje zašto o tom političaru nešto ne kaže njegovom šefu, odgovara da nije siguran da ga taj šef neće zaštititi i dodao da ne zna kome da veruje, odnosno da „većini političara ne veruje”.

Dragan Šormaz, narodni poslanik iz tabora naprednjaka, smatra da je Igor Jurić dobro postupio i da je tako posavetovan od svog advokatskog tima. 

Dragan Šormaz

Alo! M.Josida

Dragan Šormaz , Foto: Alo! M.Josida

- Ipak, postoji pretpostavka nevinosti, pa ako smatra da nema dovoljno dokaza, ne treba da izlazi u javnost. Rizikuje kontratužbu. Ali, mislim da dokaze koje poseduje treba da preda nadležnom tužilaštvu, pa oni mogu da reaguju po službenoj dužnosti i da njegove navode provere ili pokrenu istragu koja bi mogla dovesti do novih dokaza - naveo je on za „Alo!”. 


Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić pozvao je Igora Jurića, ukoliko je istina da ima informacije o političaru pedofilu, da ih dostavi nadležnim organima, i poručio da će taj neko odmah biti uhapšen.