Ljoret del Mar
Printscreen
Ljoret del Mar

Printscreen

Ljoret del Mar, Foto: Printscreen

Kako se navodi u saopštenju, škola i Ministarstvo ne mogu preuzeti nikakvu odgovornost za letovanje učenika, jer je putovanje organizovala profesorka u sopstvenoj režiji, bez ikakvog učešća škole i saglasnosti Ministarstva.

Navodi se da će protiv profesorke biti pokrenut disciplinski postupak u školi.

Inače, u godišnjem planu rada škole za 2017/2018. godinu ekskurzije su organizovane u jesenjem periodu 2017. godine.

Pojedini mediji preneli su u petak, da se na ekskurziji u Španiji nalazi grupa učenika Devete gimnazije koja po dolasku u zemlju nije mogla da uđe u hotelski smeštaj koji je uredno platila.

Učenici Devete beogradske gimnazije, Prve ekonomske i još nekih škola iz Beograda su preko turističke agencije otišli na letovanje u Španiju sa profesorkom, ali ih tamo nisu sačekale hotelske sobe koje su uredno platili, prenose sinoć beogradski mediji.

Kako prenose Novosti, ekskurziju je, u privatnoj režiji, organizovala profersorka istorije u dogovoru sa učenicima i njihovim roditeljima. To je potvrdio i Dejan Josipović, direktor Devete beogradske gimnazije, koji kaže da ova škola ne organizuje ekskurzije tokom raspusta.

Kada su stigli u hotel u Ljoret de Mar, na recepciji im je rečeno da njihov boravak nije plaćen.

Iako je trebalo da u hotelske sobe budu smešteni još tokom prepodneva, srednjoškolci su dan proveli u holu hotela, dok im je - prema rečima roditelja - zatraženo da svojim novcem plate prenoćište, prenosi N1.

U hotelu je tokom večeri bila i španska policija.

Jedan od roditelja kaže da su zaposleni u hotelu, posle određenog vremena, dozvolili učenicima da iskoriste toalete u tri sobe kako bi mogli da se istuširaju, a kasnije su im dali i večeru. Jedan deo učenika, uspeo je samostalno da nađe smeštaj u drugom hotelu, koji su morali da plate.

Dok su roditelji ispred prostorija agencije u Ulici Majke Jevrosime unutra je turistička inspekcija, navode Novosti.

RTS prenosi da su đaci krenuli preko agencije "B2R" iz Beograda koja, prema nezvaničnim saznanjima, nije platila smeštaj. Turistička inspekcija vrši vanrednu kontrolu agencije.

Iz turističke inspekcije rečeno je za RTS da je za decu obezbeđen smeštaj.

U međuvremenu, roditelji još čekaju na bilo kakvu konkretnu informaciju kada će im i kako deca stići kući.

- I dalje ništa ne znamo. Ćerka mi se javila pre pola sata i, kako mi je objasnila, oni su noćas prespavali zapravo u nekom trećem hotelu. Danas u podne su izašli iz soba, trenutno su u jednom kafiću, sa sve prtljagom, a čekaće sve do 19 časova kada bi profesori trebalo da im kažu da li se vraćaju za Beograd ili eventualno ostaju. Nastavnici i predstavnici agencije još pregovaraju sa hotelom, videćemo šta će biti konačna odluka - kaže majka jednog od učenika za Blic.

Iako je trebalo da u hotelske sobe budu smešteni još tokom prepodneva, srednjoškolci su dan proveli u holu hotela, dok im je, prema rečima roditelja, zatraženo da plate prenoćište. U hotelu je tokom večeri bila i španska policija piše 021.

Povratak dece u Srbiju, kažu, očekuje se danas, a iz turističke agencije nisu hteli da kažu zašto je došlo do problema.

Vera Božić Trefalt, pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija rekla je da organizator putovanja nije platio aranžman, tako da deca nisu mogla da uđu u hotel, prenosi RTS.

Prema njenim rečima, agencija ima licencu kao organizator putovanja i ima garanciju putovanja.

"Niko ne preporučuje niti je to moguće da se odmah vrate, jer se radi o dva autobusa, o dva vozača koji moraju da uspoštuju tih devet sati da ne voze, tako da u tom smislu ne mogu autobusi odmah da krenu nazad", kaže pomoćnica ministra.

Komentari (4)

eeeej

14.07.2018 23:20

Bravoooo za Nadobudne roditelje, koji uvek i Sve znaju, a ovako salju decu, ....iiii ko im je kriv, ne odvajaju se od novih telefona, ali......ne citaju Vesti

Jedno ne razumem

15.07.2018 00:28

Zasto se Drzava Srbija ili Grad Beograd ne potrudi i plati deci smestaj, pa neka se posle obracunava sa agencijom i profesorkom? Nije to neka velika para za njih, a gest je izvanredan!

radmila

15.07.2018 07:24

O kakvoj ličnoj režiji profesora pričaju ! Ponude agencije idu u školu. Koje škola odobri idu pred savet roditelja. Koju izdvoji savet roditelja ide pred ostale roditelje i učenike! AGENCIJA je ta koja nije uradila svoj deo posla i roditelji treba agenciju da tuže. A škola bi trebala da zaštiti svog radnika! Zgrožavam se kako sad škola pere ruke od toga a da je bila uspešna ekskurzija slike bi postavila na svoj sajt i u letopis škole!

Trotinet

15.07.2018 07:57

Nije do roditelja, do države je. Da li je prevarant u zatvoru? Nije.