Bela Kuća Vašington
Profimedia
Bela Kuća Vašington

Profimedia

Bela Kuća Vašington , Foto: Profimedia

Prvi put u istoriji Sjedinjenih Američkih Država, srpski Episkop se, povodom stogodišnjice „Dana srpske zastave na Beloj kući“, pomolio Gospodu za članove Kongresa i blagostanje svih.

Povodom proslave 100 godišnjice kongresmen Ted Poul pozvao je Irineja da kao gostujući kapelar pročita molitvu na otvaranju predstavničkog doma Kongresa SAD u Vašingtonu.

Godine 1918, 28. jula, u čast slobodarskog srpskog naroda zastava Srbije vijorila se iznad Bele kuće, a 100 godina kasnije crkvena zvona širom Amerike zvonila su u 12h u počast srpskih žrtvama. Srpska zastava se zavijorila na Beloj kući i na javnim zgradama u glavnom gradu SAD. 

Radujte se Srbi!

Dnevni list "Alo!" i autorski tim "Tipon" vas pozivaju da slavimo najveći od jubileja - 100 godina od pobede u Prvom svetskom ratu čitajući najveći feljton koji je na tu temu izlazio u Srbiji. Kroz feljton "1918-2018: 100 godina ponosa i slave" upoznajemo vas sa neispričanim i manje poznatim pričama o običnim junacima, vanvremenskim herojima kao i Austro-ugarskoj i Nemačkoj, strašnim imperijama koje su snagom čelika i instinktom predatora uništile srpske kraljevine Srbiju i Crnu Goru, ali su se i srušile zauvek, jedna za drugom, u svetom maršu naših ratnika i saveznika. Svakog petka uz dnevni list "Alo!" možete pročitati feljton o srpskim junacima Prvog svetskog rata.