Greta i Stefano
Youtube Printscreen/ Facebook
Greta i Stefano

Youtube Printscreen/ Facebook

Greta i Stefano, Foto: Youtube Printscreen/ Facebook

Draga Greta, blago tebi…

Govor maloletnog deteta koje nema završenu ni srednju školu u Ujedinjenim nacijama izazvao je brojna negodovanja širom sveta, dok neki ocenjuju da je u putanju instrumentalizacija dece zarad političkih ciljeva, drugi osuđuju razmaženost mlade Šveđanke.

Pročitajte još:

Odbornika italijanske Lige u gradu Milanu i humanitarac Stefano Pavezi objavio je fotografiju srpske dece na Kosovu i Metohiji sa snažnom porukom, nakon agresivnog performansa Grete Tunberg aktivistkinje za klimatske promene iz Švedske koja je u toku govora u zgradi UN rekla da su joj svetski lideri navodno ukrali detinjstvo.

Saobraćajna policija će biti na svakom koraku! Kontrolisaće se svaki automobil!

AUTOR: Alo.rs/RTS/I.L. DATUM I VREME: 27.09.2019. 17:54 Važno korišćenje sigurnosnih pojaseva na zadnjem sedištu! Saobraćajna policija, Foto: Alo!/ Dejan Briza Čak šestoro dece od početka godine poginulo u saobraćaju, jer kao suvozači nisu bili vezani. Taj podatak treba da bude opomena koliko je važno korišćenje sigurnosnih pojseva.

Iznad fotografije Pavezi je napisao:

Draga Greta, blago tebi, jer kada zaplačeš slušaju te te moćni ljudi u svetu, blago tebi da te primaju u Ujedinjene Nacije. Blago tebi da možeš da putuješ brodovima i prelaziš mora. Blago tebi kad možeš da plačeš i kažeš, „ukrali ste mi detinjstvo“, ali to su prazne reči.

Blago onima koji žele da veruju „u nešto“ i saosećaju se sa vama aktivistima.

Na ovoj slici su deca iz osnovne škole u srpskoj enklavi na Kosovu, koji žive u oronulim kućama okruženi mržnjom onih koji bi želeli da ih oteraju sa njihove zemlje, oni su nasmejani, a u rukama drže kao poklon sveske koje vrede pola dolara.

Jer draga Greta, dok ti okrećeš svet naglavačke, tvoji vršnjaci na Kosovu ne mogu da izađu iz enklava i nemaju vremena da u Ujedninjenim Nacijama o klimi, jer im je briga šta će da pojedu pre nego što odu na spavanje, najmoćnije članice UN su 1999. godine bombardovale njihove kuće i ubijale im roditelje - stoji u opisu fotografije.

Odbornik Lige Stefano Pavezi već dugi niz godina obilazi južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju u sklopu humanitarnih aktivnosti pomoći ugroženim Srbima u enklavama.

BONUS VIDEO: Gori automobil na Pupinovom mostu!

 

Komentari (2)

Mladen

28.09.2019 18:35

Svaka čast,ali svaka čast.

Анђелија

28.09.2019 19:59

Пратила те срећа читавог живота добри и праведни млади Господине и ЧОВЕЧЕ!!!!!!