Škola, đaci
Alo!/ Dejan Briza
Škola, đaci

Alo!/ Dejan Briza

Škola, đaci, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Na pitanje novinara, vezano za đake i način funkcionisanja nastave u početku nove školske godine odgovor je dala gospođa premijerka Ana Brnabić.

- Ministarstvo prosvete je uputilo predlog Kriznom štabu, koji se razmatra. Daćemo jasne preporuke i instrukcije po kojima će se odvijati nastava. Ono ka čemu ja lično težim je da damo jasne kriterijume, po kojima će škole odlučiti kako treba da rade - rekla je premijerka.

Ana Brnabić

Alo.rs

Ana Brnabić, Foto: Alo.rs

Na pitanje o onlajn nastavi, Brnabić je iznela jasan stav.

- Onlajn nastava je nešto što je dobro funkcionisalo i pokazalo dobre rezultate u martu. To je rezultat digitalizacije obrazovanja od 2017. godine. Ja mislim da smo mi jedina zemlja u Evropi koja ni jedan dan nastave nije izgubila tokom pandemije korona virusa. Časovi se i dalje snimaju, radi se na digitalnim udžbenicima - rekla je Ana Brnabić.

Predrag Kon

Alo.rs

Predrag Kon, Foto: Alo.rs

Gospodin epidemiolog Predrag Kon, je rekao da se raspravlja o funkcionisanju dnevnog boravka.

- Nastava je podeljena po ciklusima, na onlajn nastavu najviše računaj srednjoškolci, dok mlađi prvi i drugi razred nastavu obavljaju u školi. Deca moraju biti zdrava da bi ušla u školu, ukoliko dete ima temperaturu neće ući u školu. O funkcionisanju dnevnog boravka se još vode dogovori. Na snazi će biti mere koje će đacima omogućiti da budu zaštićeni u školi - rekao je Kon.

U poslednja 24 časa testirano 9.858 osoba od čega 295 pozitivnih.

Do 15 časova u Republici Srbiji testirane su ukupno 713.104 osobe koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

U poslednja 24 časa preminulo je 9 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 614.

Pročitajte još: