IZ EVROPE NAM STIŽE TEŽAK PAKAO! Počinju ekstremne vrućine, temperature preko 40 stepeni, ove zemlje su prve udaru! SVI ALARMI UPALJENI!

Početkom sledeće nedelje Zapadnu Evropu će zahvatiti ekstremne vrućine. U Francuskoj se očekuju temperature vazduha i do 43 stepeni Celzijusa, a vruć afrički vazduh pristići će sve do severne Engleske uz značajno odstupanje vrednosti od proseka.

Vrućina, plaža, sunčanje, Ada Ciganlija, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Očekuje se da će u centralno-zapadnoj Evropi ići između 35 i 40 stepeni. Nakon kratkog predaha od vrućine koji je zahvatio Evropu prošlog meseca, novi toplotni talas stiže na stari kontinent.

VISOK NIVO SEIZMIČKE OPASNOSTI NA TERITORIJI SRBIJE Posle potresa u Tuzli koji su osetili i Beograđani, puklo kao grom! Srbiju pogodila četiri zemljotresa!

Francuska, Velika Britanija, Španija, Portugal, Nemačka, Austrija, Norveška i Holandija su opasnosti da budu pogođene visokim temperaturama.

I dok raste zabrinutost zbog visokih temperatura, neki delovi Zapadne Evrope se već bore sa sušom.

Meteo Frans, nacionalna agencija za vremensku prognozu u Francuskoj je takođe izdala upozorenja za novi toplotni talas, ali su naveli da prognoze nisu konačne.

SAMO GRUVA! Preko dana 35 stepeni, popodne neprijatno iznenađenje: Ovo su delovi Srbije koje očekuje nevreme! I neće tako lako stati

Agencija je saopštila da će nastaviti da prati vremenske promene i obrasce u narednim danima. Oni očekuju da će najveća temperatura u Francuskoj do utorka biti oko 35 stepeni Celzijusa. Potom će u sredu i četvrtak rasti i do 40 stepeni. Ova prognoza dolazi nekoliko nedelja nakon što je Francuska obeležila najvišu temperaturu od 45,9 stepeni Celzijusa. Stotine vatrogasaca se prošlog meseca borilo sa šumskim požarima koji su besneli u južnom delu Francuske.

BUDITE SPREMNI! TEK ĆE BITI PAKLENO! Temperature će obarati sve rekorde, ali to nije ono NAJGORE!

Vlasti u Parizu su uspostavile "hladne sobe" u opštinskim zgradama, otvorili su bazene za noćno kupanje i instalirali su dodatne česme za piće. Posle rekordnih temperatura Francuska se suočava sa sušom koja smanjuje žetvu, izaziva nestašicu vode i šteti životinjama.

Svetska meteorološka organizacija je saopštila da je 2019. godine na putuda bude najtoplija u odnosu na prethodne godine. Nemačka, Francuska, Poljska i Češka su takođe zabeležile najvišu temperaturu u junu. U Španiji su se vatrogasci borili protiv najgorih požara u Kataloniji u poslednjih 20 godina.

BONUS VIDEO:

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi