Prof. dr Brana Radenković Damjanović
Foto: TV Prva Printscreen
Prof. dr Brana Radenković Damjanović

Foto: TV Prva Printscreen

Prof. dr Brana Radenković Damjanović, Foto: Foto: TV Prva Printscreen

PROČITAJTE JOŠ:

 

Prof. dr Brana Radenović Damjanović ispričala je svoje neverovatno iskustvo koje je imala u trenutku kliničke smrti.

- Sa desne strane na betonskoj platforni stajali su Ljude obučene u sive sakoe koji su belim očima gledali u jednom pravcu. Sa leve strane se pojavljio prvo mali tunel, pa veći i veći, on je valjao neku vodu i on je odneo sve te ljude. Ja sam počeo da plačem i mislila da je sad došao red na mene.

Patrijarh Pavle

EPA

Patrijarh Pavle, Foto: EPA

- To je krenulo ka meni, ja sam stajala skamenjena, ali sam osetila malu toplu ruku, koja me uhvatila za ruku. Pogledala sam i videla patrijarha Pavla koji mi je rekao "zakorači". Osetila sam toplu vodu i potonula. Mislila sam da je to kraj, međutim, otvorila sam oči i našla sam se u parku ispred onkološkog instituta, zelenilo, ruže oko mene, a ispred sebe vidim svetosavsku crkvu - kaže Brana.

Gordana Palić je imala drugačiju viziju.

- Videla sam sebe kako ležim, a ja sam bila u drugom uglu. Videla sam kako su lekari pokušavali reaimaciju. Jednog trenutka sam videla siluetu bez oblika, bez pola. Prišla sam, naslonila se na nju i prvi put osetila kao da sam došla kući - ispričala je dr Gordana Palić.

Srčani zastoj ili klinička smrt je nagli prestanak normalne cirkulacije krvi usled nemogućnosti srca da se pravilno kontrahuje tokom sistole.