VLADISLAV (91) SE PRIJAVIO ZA VAKCINU PRVOG DANA, MEĐU PRVIMA JE DOŠAO NA RED Počela je vakcinacija građana starijih od 75 godina u domovima zdravlja u Beogradu!

Vakcinacija prvih 1.000 građana, starijih od 75 godina, koji su se prijavili preko portala eUprava, počela je danas u Beogradu.

Vladislav Jeftić, Fajzer vakcina
Vakcinacija gradjana, Fajzer vakcina, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

U Domu zdravlja Novi Beograd, među prvima je vakcinu primio i 91-ogodišnji Vladislav Jeftić, koji se, kaže, prijavio već prvog dana. On je primio Fajzerovu vakcinu, ali, kako je dodao, nije birao, jer mu je svejedno koju će vakcinu primiti.

"Nisam imao dilemu kada sam se prijavio. Ovo je najbolji način da se čovek zaštiti. Zaštita će biti puna posle 15 do 20 dana kada bude revakcinacija", rekao je Jeftić.

Prvog dana kada je počela prijava za vakcinaciju preko eUprave (11. januara) sin ga je prijavio za vakcinaciju i juče je stigao telefonski poziv iz Doma zdravlja Novi Beograd da dođe jutros da se vakciniše.

Vladislav Jeftić, Fajzer vakcina
Vakcinacija gradjana, Fajzer vakcina, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

Danas u 10 sati počela je vakcinacija protiv korona virusa u domovima zdravlja na Voždovcu, Vračaru, Zemunu, Zvezdari, Savskom vencu, Starom gradu, Paliluli, Novom Beogradu, Čukarici i Rakovici. Vakcinacija građana starijih od 75 godina koji su se prijavili preko eUprave nastavlja se i sutra širom Srbije.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Aleksandar Stefoski kaže da su edukovani timovi za aplikovanje vakcine, a da su najstariji sugrađani danas pozivani u različitom vremenskom periodu kako se ne bi stvarala gužva. Procedura je takva da svakog kandidata pre vakcinacije pregleda lekar opšte prakse.

Vakcinacija, dom zdravlja
Vakcinacija, dom zdravlja, Foto: Tanjug/Nikola Anđić

"Sutra se nastavlja vakcinacija u ostalim gradovima u Srbiji - Novi Sad, Niš, Čačak...gde će se na određenim punktovima obavljati imunizacija. Vakcina ide po određenom planu i daje se u kontinuitetu", rekao je Stefoski. On je naveo da cepiva ima dovoljno i da stiže periodično onako kako je planirano.

Vakcinu je primio i Stanojković Miodrag (89). Kaže da se nakon imunizacije oseća dobro, da nije birao vakcinu i da bi primio svaku koja je odobrena. "Nisam imao nikakvu dilemu da li da se prijavim za vakcinaciju", rekao je on i dodao da vreme uglavnom provodi u kući, te da se raduje što će uskoro moći da se druži.

Da li ste se i Vi prijavili za vakcinu?

Ukupan broj glasova: 62

 • Da, čekam poziv: 60% (37)
 • Ne, još razmišljam koju bih: 21% (13)
 • Neću da se vakcinišem: 19% (12)

Miloradu Mićoviću (86) elektronski formular preko eUprave popunila je unuka, te kaže da je zahvaljujući njoj danas mogao da se vakciniše. Nije birao vakcinu i primio bi svaku koja je na raspolaganju.

"Žao mi je što i supruga koja je tri godine mlađa od mene nije danas pozvana na vakcinaciju", naveo je Milorad. Tokom epidemije virusa korona vreme uglavnom provodi u kući, ali ima baštu pa mu je to pomoglo da lakše "pregura" period kada nije mogao da se druži sa prijateljima.

Povezane vesti

 • Korisnik: mish
  15/01/2021 - 14:31
  Okej, i ja u kuci imam starija lica! Ali ne shvatam da se ljudima 75+ daje prednost nad recimo nekim ko ima 25 godina i mozda neku hronicnu bolest?! Treba jednostavno ljude pozivati redom pa kako kome zapadne!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi