Vakcinacija, vakcina
Tanjug
Vakcinacija, vakcina

Tanjug

Vakcinacija, vakcina, Foto: Tanjug

Vakcine AstraZeneka su u ponedeljak poslate u sve opštine, tako da građani sada imaju mogućnost da biraju da li žele da se vakcinišu vakcinama Fajzer-Biontek, Sputnjik V, Sinofarm ili AstraZeneka.

- Srbija je jedna od retkih zemalja sa četiri različite vakcine. Odgovornom politikom koju vode predsednik Aleksadnar Vučić i vlada omogućili smo luksuz koje druge zemlje nemaju - rekao je Nikodijević.

U Srbiji je, prema poslednjim podacima vlade, izvršeno 1.263.111 vakcinacija protiv korona virusa, a 451.658 građana dobilo je drugu vakcinu.

Astrazeneka

Tanjug/AP

Astrazeneka, Foto: Tanjug/AP

- Samo u Beogradu do sada je prvi dozu vakcine primilo više od 240.000 građana, a oko 129.000 i drugu, rekao je Nikodijević.

- Odziv građana je veoma dobar i imunizacija ide u dobrom smeru. Počeli smo od Sajma, gde je nakon tri nedelje počela revakcinacija, a u Belekspocentru počinje sledeće nedelje - rekao je Nikodijević.

Cepiva AstraZeneka, 150.000 doza, stigle su u Srbiju u nedelju, juče ujutru stiglo je i 50.000 doza ruskog Sputnjika V, a zatim i 46.800 vakcina Fajzer-Biontek.

Nikodijević je dodao da vakcine u Srbiju stižu svake sedmice, u velikim količinama, tako da će svi koji se budu prijavili za imunizaciju na portalu eUprava dobiti termin za vakcinaciju.

PROČITAJTE JOŠ: