PELEMIŠ ZABRNUT Pozivam na oprez, i molim vas jednu važnu stvar!

Za neke zaključke je potrebno mnogo više vremena.

Mijomir Pelemiš
Mijomir Pelemiš, Foto: prinstcreen

Dr Pelemiš o trenutnoj situaciji sa korona virusom.


- Molio bih vas da nam pomognete. Zaista da nam pomognete u smislu dobrog pravovremenog obaveštavanja javnosti. Jeste smanjen broj pregleda, ležećih bolesnika, ali stalno gledam u ovaj broj bolesnika koji su u jedinicama intenzivne nege, taj broj me brine - rekao je na početku svog obraćanja novinarima dr Mijodrag Pelemiš, član kriznog štaba za borbu proitv kovida 19.

- Ovoliki broj ljudi u bolnicama, toliki broj zdravstvenih radnika u skafanderima. Odakle im snaga i srce da ih napadaju u ovom trenutku kada im je najteže. Ovaj broj bolesnika koji se prima i pored toga što ima manji broj pregleda to su ozbiljni bolesnici, većina njih mora da bude u jedinicama intenzivne nege, to je ono što me brine.

I pored manjeg broja pregledanih ima dosta onih sa teškom kliničkom slikom. Pozivam na oprez da se ne donose prevremeni zaključci o posledicama korona virusa - rekao je Pelemiš.

Kako je dodao, za neke zaključke je potrebno mnogo više vremena.

- Konkretno mislim na sterilitet, to je ozbiljna stvar. Sa teškim bolestima srca i krvnih sudova, i veliki broj drugih virusa dovodi do zapaljenja srčanog mišića. Sve što kažu kardiolozi su u pravu, ali za ovaj virus moramo da sačekamo da prođe vreme jer je prerano za zaključke - dodao je Pelemiš.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi