Pančevački most
Printskrin
Pančevački most

Printskrin

Pančevački most, Foto: Printskrin

Oni su se uputili za Beograd sa ciljem da prevezu pacijenta iz Opšte bolnice Pančevo, ali srećom, usput su imali priliku da pomognu mladoj ženi da se porodi.

Biljana Pašalić je za 013info pojasnila kako se sve odigralo.

- U toku zastoja na mostu, kada se jedva prolazi zbog gužve, otprilike oko 16.30 sati, mahala nam je jedna osoba i govorila kako se žena porađa u putničkom automobilu. Nisam očekivala da je zaista reč o porođaju, verovala sam kako se radi o bolovima, i izašla sam iz saniteta sa idejom da smirim porodilju i da joj kažem šta treba da radi. Imali smo pacijenta u sanitetu i planirala sam da pozovem beogradsku Hitnu pomoć da ženi izađe u susret. Kako sam se približila automobilu, videla sam bebinu glavu i odmah sam procenila kako treba da postupim. Pozvala sam mladu doktorku koja je bila s nama da donese aspirator jer mi u sanitetima nemamo set za porođaj. Porođaj se brzo dogodio, ispratila sam bebu koja nije odmah zaplakala, ali jeste nakon aspiracije. Nas u Hitnoj pomoći ima malo, radimo naporno, ali je predivno kada se dogodi ovako nešto, kada rađanje života protekne u najboljem redu.

Prema njenim rečima, porođaji u Hitnoj pomoći se dešavaju, ne često, ali na ovakav način gotovo nikad.

Vozač, Mile Filipović, kazao je da je beogradska Hitna pomoć stigla u pratnji policije i preuzela bebicu i majku.

- S kolegama smo se čuli naknadno i saznali kako su beba i majka dobro. Veoma smo srećni zbog toga, dodaje Filipović.

Doktorka koja stažira, Ivana Savković, smatra kako je ovaj događaj slika i prilika Hitne pomoći i kako dobra organizacija može na svet da donese jedan novi život

Pročitajte još:

 

Komentari (1)

vlajko

08.07.2020 10:45

Bravo, ljudine, najbolji ste