Zauzimanje Rektorata
Privatna arhiva
Zauzimanje Rektorata, Foto: Privatna arhiva

Nekolicina studenata pristalica opozicije blokirali su danas zgradu Rektorata u Beogradu, čime su blokirali rad svojih kolega iz Studentskog parlamenta.

PROČITAJ JOŠ:

Mnogi među njima nisu znali ni šta da kažu na pitanje zbog čega su se okupili. Na pitanje novinara nisu imali odgovore, a oni koji su probali da daju neko objašnjenje učinili su to, blago rečeno, veoma nespretno.

- Pa ne znam, došli smo da odbranimo sve nešto kulturno i normalno u ovoj zemlji. I dosta nam je više svih onih teorija tipa, koji se javljaju svuda kao OK... ne znam lažne diplome ajde kao, isfurali ste tu priču, ali ljudi nije to bajka, to je oko nas, svuda. To je tu, pet, deset, 15 godina i ono, smučilo nam se više, zato smo izašli - natucao je reči jedan od studenata ispred zgrade Rektorata.

Na blokadu je reagovao i Studentski parlament čiji je rad blokiran, čiji su predstavnici saopštili da ovakav vid izražavanja stavova ugrožava nastavni proces i prava oko 100.000 studenata u prestonici.

"Naglašavamo da je onemogućeno korišćenje prostorija Rektorata u kojima se održavaju ispiti, predavanja i konsultacije, podnošenja dokumenata i njihovo lično preuzimanje, kao i održavanje svih sednica, komisija i sastanaka koje doprinose poboljšanju uslova studiranja i rešavanju njihovih problema, kao i potpisivanje međunarodnih ugovora o razmeni studenata", ističu iz Studentskog parlamenta.

Pravi svoju EU! Besni zbog Kosova, za Srbiju ima rešenje zbog kog Albanci ne znaju na koja vrata da zakucaju!

AUTOR: Republika/D.S. DATUM I VREME: 16.09.2019. 15:15 Loše im se piše! Američki predsednik Donald Tramp okupiće u jednu veliku i jaku grupaciju saveznike SAD unutar Evropske unije i tako praktično formirati paralelnu EU. Prema projekcijama Vašingtona, među tim državama trebalo bi u dogledno vreme da se nađe i Srbija.

Na zahteve je odgovorila i premijerka Srbije Ana Brnabić, koje je podvukla da se radi o političkoj akciji, a pretenzije studenata koji zahtevaju smenu ministra finansija Siniše Malog vidi kao demonstraciju anarhije i zloupotrebu studenata i univerziteta u interesu jedne političke opcije.

BONUS VIDEO: