Autoput "Miloš Veliki"
printskrin

 

Autoput "Miloš Veliki", Foto: printskrin

* Autoput Miloša Velikog biće zvanično pušten u saobraćaj u nedelju, 18. avgusta u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića

* Putnici će moći da putuju novom deonicom od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara

* Značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena

Autoput Miloša Velikog biće zvanično pušten u saobraćaj u nedelju, 18. avgusta u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a putnici će moći da putuju novom deonicom od Obrenovca do Preljine u dužini od 103 kilometara, koja će im olakšati put ka zapadnoj Srbiji, crnogorskom primorju i Bosni i Hercegovini. Milošu Velikom moći će da se priđe iz četiri pravca.

Uskoro će svi automobili u Srbiji morati da imaju jednu stvar! Građani u panici zbog novih propisa!

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 13.08.2019. 11:02 Vozila na srpskim putevima od 2021. godine moraće da imaju katalizatore, piše Energetski portal. Autoput, Foto: Tanjug/Dušan Aničić * Građani Srbije moraće da imaju katalizatore u automobilima * Bez toga nećete moći da prođete tehnički pregled * Razlog leži u propisanim ekološkim normama o sastavu izduvnih gasova koje vozila moraju zadovoljavati Tehnički pregled vozila od leta 2021.

Taj deo autoputa od izuzetne je važnosti, jer će rasteretiti saobraćaj na Ibarskoj magistrali, a značajno će približiti Zapadnu Srbiju i Beograd, pošto će se od Obrenovca do Čačka stizati za sat vremena.

Trasa autoputa E-763 predstavlja krak Transevropske magistrale koja povezuje njen osnovni pravac od Gdanjska do Atine i Istanbula sa Jadranskim morem i lukom Bar.

Novi autoput od Obrenovca do Ljiga dužine je 62,7 kilometara a čine ga deonice: Obrenovac-Ub dužine 26,23 km, Ub-Lajkovac dužine 12,5 km gde se zbog lošeg kvaliteta prilikom izgradnje deo u ukupnoj dužini od 2,5 km morao sanirati i Lajkovac-Ljig duzine 23,98 km.

Deonica Obrenovac-Ljig je projektovana za brzine od 130km/h, širine je 28,4 metra sa brzom, srednjom i zaustavnom trakom i čine je 42 mosta i nadvožnjaka gde je najduži most dugačak preko 580 metara a na njoj je bezbednosti radi i oko 200 km odbojne ograde.

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Bili smo u "karton sitiju" ispod Pančevačkog mosta