Branislav Tiodorović
Tanjug
Branislav Tiodorović

Tanjug

Branislav Tiodorović, Foto: Tanjug

Smatra da je građanima to potrebno da bi izdržali epidemiju korone koja ulazi u šesti mesec, ali da to mora da razmatra i Krizni štab Vlade.

U Nišu je poslednjih desetak dana povoljnija epidemiološka situacija, ali su epidemiolozi upozorili da baš zato građani treba da nastave da poštuju sve mere

Građani, koronavirus, Srbija

Alo / Vladimir Marković

Građani, koronavirus, Srbija, Foto: Alo / Vladimir Marković

"Ja se zato zalažem da procenimo, to se mora uraditi na Kriznom štabu Vlade, da uz poštovanje svih mera, pustimo da rade pozorišta, bioskopi, da neke manifestacije, kao što su naš Nišvil, Filmski susreti, da se održe tako što ćemo broj gledalaca, učesnika, korisnika tih manifestacija prilagoditi onim uputstvima koje već imamo, poštovanje distance, držanje maske. Ljudima je to potrebno, oni su željni da mogu da budu u kulturi, da se duhovno oporave da bi mogli i fizički da podignemo nivo izdržljivosti," objašnjava Tiodorović.

Južne vesti podsećaju, iako su iz Nišvila tražili od nadležnih da se uz poštovanje svih preventivnih mera i sa smanjenim brojem posetilaca održi džez festival u avgustu, zvanična odluka je da deo programa bude onlajn, a da se, ako epidemiološka situacija bude bolja, većina programa izvede uživo u septembru.

Da li će Vlada dozvoliti Nišvil i Filmske susrete ove godine, kao što je predložio Tiodorović, znaće se narednih dana.

Građani

Facebook/Goran Vesić

Građani, Foto: Facebook/Goran Vesić

On kaže da stanovništvu treba snaga i energija da izdrže ovaj prelomni trenutak epidemije, jer ako do kraja meseca budu poštovali preporuke i brinuli o sebi i drugima, već od septembra biće mirnija situacija.

Kada da će nastupiti drugi talas nije mogao da precizira, jer kaže da to zavisi od mnogo faktora.

Osim sa mladima koje su lekari već obilazili na nišavskom keju kako bi im govorili o važnosti preventivnih mera, Tiodorović kaže da je i građanima potrebno pomoći da prebrode epidemiju i nauče da žive sa koronom, kao i zdravstvenim radnicima koji su prethodnih meseci "svašta videli i doživeli".

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (1)

Jovan

09.08.2020 16:38

Sve što se mora nije teško samo treba slušati doktere hvala mi za sve !