GAK "Narodni front"
Tanjug/Sava Radovanović
GAK

Tanjug/Sava Radovanović

GAK "Narodni front", Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sledeće godine počinje gradnja Ginekološko-akušerske klinike "Narodni front" na Bežanijskoj kosi i u toku je priprema planske dokumentacije za taj projekat, najavio je Marko Blagojević, direktor Kancelarije za javna ulaganja.

Predviđeno je da se bolnica gde će bebe dolaziti na svet izgradi u blizini KBC "Bežanijska kosa", na površini koja je sada obična livada.

"Pre donošenja odluke o izgradnji objekta analizirali smo koliki bi bili troškovi rekonstrukcije postojeće zgrade u centru grada i zaključili da se više isplati da se podigne potpuno nova bolnica", objašnjava Blagojević.

Pročitajte još:

 

Idealno bi bilo, navodi on, da ove godine počne da se projektuje zgrada, kako bi gradnja počela 2020. godine.

Porodilište u Aleksincu

Tanjug/Tanja Valič

Porodilište, Foto: Tanjug/Tanja Valič

"Trenutno je važno da grad Beograd usvoji plansku dokumentaciju, a onda će posao da vodi sama bolnica, dok mi imamo zadatak da pratimo šta se i kako radi", kaže Blagojević.

U međuvremenu, sa rukovodstvom klinike je dogovoreno da, dok se ne završi izgradnja novog objekta, a samim tim i preseljenje na Bežanijsku kosu, mogu da traže opremu koja im je neophodna u radu, ali je bitno da sve bude mobilno i prenosivo.

"To je uslov, kako bi ta oprema mogla da se prenese u novo porodilište. Dogovaramo spisak neophodnih uređaja koji moraju da se nabave za kliniku zarad unapređenja uslova rada do preseljenja", kaže Blagojević.