Slava
Tanjug/Staša Tomić

 

Slava

Tanjug/Staša Tomić

Slava, Foto: Tanjug/Staša Tomić

Postoji jedan vrlo kratak period života kada je žensko biće oslobođeno razgovora o planiranom i neplaniranom potomstvu. Kada uđe u pubertet i krene da izlazi sa suprotnim polom, kreće priča o seksu i o tome da je on zabranjen jer je premlada. Kroz par godina, kada je svima već jasno da je seks konzumiran, čak i kada žensko biće to poriče, kreće priča o tome da ni slučajno ne zatrudni kako ne bi sebi upropastila život.

"Nemaš dečka, dete ni na vidiku", sažaljivi pogledi i konstatacija da "ima još vremena", a drhtaj glasa zabrinute tetke kaže da ti famozni biološki časovnik već vrišti.

"Nemaš dečka, dete ni na vidiku, još uvek ne želiš ništa od toga i otvoreno to kažeš", nakon zapanjenih pogleda sleduje predavanje o tome da to svako biće želi, samo toga još nisi svesna. Udaj se pa rodi i da vidiš veselja.

Pročitajte još:

"Nemaš dečka, dete ni na vidiku, želiš oboje", opet sažaljivi pogledi i niz predloga, ali i tajnih sastanaka rodbine da ti nađu prikladnog muža.

"Nemaš dečka, nemaš dete, uopšte ne želiš dete i to otvoreno kažeš", kako bi rekla tetka, lupetaš. I ko će ti prineti čašu vode kad ostariš, ha?

Spremite se jer upravo je vreme za ove razgovore. Slave su uvek ovakva minska polja za sve neudate i ocvale devojke i žene, a bliži se i Nova godina, Božić...