Jako nevreme u Hrvatskoj
printskrin
Jako nevreme u Hrvatskoj

printskrin

Jako nevreme u Hrvatskoj, Foto: printskrin

Na mareografskim stanicama u Splitu i Pločama u sredu je izmeren ekstremni nivo mora, saopšteno je iz hrvatskog hidrografskog instituta.

Mareografska stanica u Splitu izmerila je u 4:02 časova nivo mora od 1,515 metara iznad mareografske nule, to jest 91,1 centimetar iznad srednjeg nivoa mora.

- To je najveći nivo mora izmeren od 1955. godine od kada je ta stanica počela s kontinuiranim merenjima - saopštili su iz hrvatskog hidrografskog instituta.

Mareografska stanica Ploče je sa druge strane u 3:29 časova izmerila nivo mora od 2.128 metara iznad mareografske nule iliti 88,7 centimetara iznad srednjeg nivoa mora. To je najveći nivo mora izmeren od 2002. godine od kada je ta stanica započela s kontinuiranim merenjima.

U Srbiji sutra doduše neće biti o će sutra biti pretežno oblačno, malo hladnije, ujutru i pre podne povremeno sa slabom kišom. Od sredine dana suvo uz delimično razvedravanje. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni, posle podne i uvece u skretanju na jugoistočni pravac.

Jutarnja temperatura oko 12, najvisa dnevna oko 16 stepeni.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se