Jelena Veljača
printskrin youtube
Jelena Veljača

printskrin youtube

Jelena Veljača, Foto: printskrin youtube

Hrvatska glumica, rediteljka, spisateljica Jelena Veljača, poznata i kao aktivistkinja za ženska prava, ne prestaje jasno i glasno da ukazuje na probleme seksualnog i verbalnog zlostavljanja kako u filmskoj industriji, tako i u svim sferama društva, na instagramu je uputila podršku glumici Danijeli Štajnfeld.

- Ovako izgleda prava heroina. Hvala ti - napisala je Jelena Veljača.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12)

Jelena Veljača slovi i za rasnu intelektualku i društveno odgovornu osobu, pa u skladu sa tim javno iznosi svoje mišljenje kada se na prostorima SFRJ dogodi bilo kakvo nasilje nad ženom.

Svaka Veljačina izjava, posebno na temu nasilja postaje viralna, a tako je bilo i u slučaju skandala koji je potresao Srbiju nakon što su naše glumice obolodanije da ih je silovao reditelj Miroslav Mika Antić.

- Poenta je da žene žrtve silovanja imaju pravo da prijave nasilje kad god one to žene. Vi ih kao muškarac moći svojim ispitivanjem da li je trebalo ranije ne stimulišete. Mi ih stimulišemo, a vi postavljate pitanje za pitanjem kada je trebalo prijaviti seksualno nasilje. Onda kada je ona spremna da prijavi seksualno nasilje i ni minuta ni sekunde pre. Verujte da žene koje su gurnute u taj proces, a nisu psihički i emotivno spremne - koji god njihovi razlozi bili, mogu da završe fatalno - rekla je lepa Jelena Veljača u emisiji na HRT-u pre dve godine.

Jelena Veljača

Dejan Briza

Jelena Veljača, Foto: Dejan Briza

Pročitajte: