Đaci, škola, korona
Alo.rs
Đaci, škola, korona

Alo.rs

Đaci, škola, korona, Foto: Alo.rs
Deca škola učenik đaci

ЕПА-ЕФЕ/CHRISTIAN BRUNA

Deca škola učenik đaci, Foto: ЕПА-ЕФЕ/CHRISTIAN BRUNA

Šef Katedre za higijenu i medicinsku ekologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Goran Belojević za „Alo!“ potvrđuje da trenutna korona statistika u srpskim školama nije alarmantna. Ipak, kako navodi, i dalje smo na početku školske godine, zbog čega ne bi trebalo da bude opuštanja.

Goran Belojević

RTS/Printscreen

Goran Belojević, Foto: RTS/Printscreen

- Ono što je jedino sigurno jeste da je u svakoj školi zaraženo minimum po jedno dete i to svi roditelji i đaci moraju imati na umu. To jasno govori koliko je važno poštovati mere. Najvažnije je da u jednom odeljenju nemamo vezane slučajeve. Dva slučaja u jednom odeljenju i dalje nisu alarmantna, ali tri, četiri i te kako jesu - navodi dr Belojević. 

Osnovne i srednje škole izjednačene po broju inficiranih

U osnovnim školama u Srbiji obolelo je 27 đaka, dok je u srednjim inficirano 25 učenika. U srednjim školama, prema rečima ministra Šarčevića, ima i obolelih nastavnika, spremačica, a zaražen je i jedan direktor.

- U Beogradu je od koronavirusa obolelo 16 učenika, od kojih su dva u Osnovnoj školi „20. oktobar“ - kazao je Šarčević.

Komentari (1)

Smokva

17.09.2020 07:29

Svi znamo da ćete u datom momentu naštelovati brojeve u školama, kako bi ispunjavali vaše zadate cifre i prljave ciljeve za koje ste debelo plaćeni da širite paniku preko medija koji iinako više nisu u službi informisanja već u službi manipulacije masama. Mesecima nas pravite budalama, činite da ljudi zaziru i beže jedni od drugih, zbog nekog levog virusa sa kojim živimo čitav život, a koji sada koristite da ljudima ispirate mozak. Ko je ikad sedeo kući zbog curenja nosa, ili se zato testirao?