ZIMSKE ČAROLIJE Otvoren prvi „Novosadski Winter fest”

Prvi “Novosadski Winter fest” otvoren je večeras na gradskom Trgu slobode i trajaće do 3. februara 2017. godine.

Otvaranje Vinter festa
Otvaranje Vinter festa, Foto: N. Mihajlović

Od ove godine Novi Sad dobija svojevrsni „Christmas Market“ u sklopu kojeg će Novosađani i svi drugi posetioci, svaki dan moći da popiju kuvano vino, toplu čokoladu, čaj, pojedu neki od vojvođanskih specijaliteta ili probaju jela koja će za njih spremati gostujuće ambasade drugih zemalja.

Otvaranje Vinter festa
Otvaranje Vinter festa, Foto: Foto: N.Mihajlović

U praznično ukrašenim drvenim kućicama prodavaće se suveniri, a predstaviće nam se i novosadske galerije i festivali.

- Novi Sad dobija obrise grada koji ide u susret proslavi novogodišnjih i božićnih praznika. Ideja je bila da naš grad bude razdraganiji, osvetljeniji i veseliji za vreme praznika, sa više ljudi na ulicama, odnosno da se ne svede sve samo na veče dočeka Nove godine. Predstojeći praznici su karakteristični za okupljanje porodice i zato želimo da Trg slobode bude mesto gde svi možemo da se okupimo i uživamo u prazničnom raspoloženju, kao velika porodica. Na ovu manifestaciju želimo da pozovemo i što više turista koji će moći u zimskim danima da uživaju u mnoštvu sadržaja u našem gradu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Otvaranje Vinter festa
Otvaranje Vinter festa, Foto: N. Mihajlović

Svako veče od 18 sati nastupaće dečji horovi, koji će pevati božićne i novogodišnje pesme, a od 19 sati na bini će nastupati novosadski bendovi kao i didžejevi popularnih lokalnih radio stanica.

Osim toga, Novosađani i turisti će imati priliku da se provozaju fijakerom kroz centar grada, a prazničnu atmosferu upotpuniće i prodaja prirodnih jelki sa busenom. Trg slobode će iz nedelje u nedelju krasiti i izložbe novosadskih fotografa, a cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će deca na posebnom štandu praviti praznične suvenire koji će se prodavati u humanitarne svrhe.

Otvaranje Vinter festa
Otvaranje Vinter festa, Foto: N. Mihajlović

Biće predstavljena i umetnička dela gradskih muzeja, a izložbe će biti organizovane u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti Vojvodine, Spomen-zbirkom Pavla Beljanskog i Galerijom Matice srpske.

U toku prvog dana održavanja manifestacije, nastupili su dečji hor "Čuperak" iz Kikinde zajedno sa Minjom Subotom i „ABBA Real Tribute Band“ iz Zrenjanina.

Otvaranje Vinter festa
Otvaranje Vinter festa, Foto: N. Mihajlović

 

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi