PRELEPO, SLIKE GOVORE VIŠE OD REČI Otvoren praznični festival u parku na Topličinom vencu (FOTO GALERIJA)

Beograđani oduševljeni.

Goran Vesić, Beogradska zima
Goran Vesić, Beogradska zima, Foto: Grad Beograd

Paljenjem lampica na novogodišnjoj jelki u parku Vojvode Vuka na Topličinom Vencu i muzičkim koncertom, večeras je otvoren praznični festival koji će trajati do 8. januara sledeće godine.

Otvaranju festivala prisustvovao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da se prvi put na Topličinom vencu, koji je rekonstrusian ove godine, održava manifestacija "Beogradska zima"

Goran Vesić, Beogradska zima
Goran Vesić, Beogradska zima, Foto: Grad Beograd

- To i jeste suština kada radimo negde rekonstrukciju, da taj prostor prilagodimo tako da mogu da se održavaju kulturne i druge manifestacije, da ti prostori imaju sadržaja - rekao je Vesić za Tanjug.

Zamenik gradonačelnika najavio je i da će za desetak dana na Trgu republike biti otvoreno najveće ikada klizalište u Beogradu čime će se, kako je naveo, pokazati funkcija Trga republike nakon preuređenja kao mesta za održavanje velikih događaja.

- Na sve više i više prostora u Beogradu održavamo razne manifestacije tokom zime - istakao je Vesić, navodeći da je "Beogradska zima" važna zbog turista, ali da je pre svega namenjena Beograđanima kako bi "imali gde da se provedu" i dočekaju Novu godinu.

Goran Vesić, Beogradska zima
Goran Vesić, Beogradska zima, Foto: Grad Beograd

Vesić je najavio i da će za 7-8 dana u Lazarevcu biti pokrenut deo manifestacije "Beogradska zima".

- Tako jedan po jedan prostor otkrivamo, kako šta uradimo, to ostaje u funkciji - rekao je Vesić dodajući da uređenje nije samo po sebi cilj, već daje cilj da novi prostori služe građanima.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi