Više ga vole na istoku:  Aleksandar Vulin
Petar Marković
Više ga vole na istoku:  Aleksandar Vulin

Petar Marković

Vulin brine o osobama ometenim u razvoju, Foto: Petar Marković

- Sada je taj dom u skladu sa najvišim mogućim evropskim i svetskim standardima - izjavio je Vulin svečano otvarajući novoizgrađeni objekat za smeštaj korisnika i istakao da svi korisnici moraju da žive u uslovima koji su dostojni čoveka, bez obzira kakva je priroda njihove bolesti, ili hendikep.

- Oni imaju pravo na dostojanstvo, imaju pravo da budu u čistom, da budu negovani i da žive u prostoru u kome treba da žive ljudska bića. Zato je Ministarstvo učinilo veliki napor da Stamnica, kao jedan od naših najvećih smeštajnih kapaciteta bude završena, da prestane višegodišnji zastoj i zaustavljanje radova iz ko zna kojih razloga i da se završi - rekao je Vulin.

Precizirao je da je Ministarstvo rada u taj dom uložilo više od 66 miliona dinara, u opremanje, završetak radova, i istakao da je u celokupnu socijalnu zaštitu u protekle dve godine uloženo 1,447 milijardi dinara.

- Nikada od 2000. godine nisu bila veća ulaganja u socijalnu zaštitu i nastavićemo da se ponašamo upravo na takav način. Nijedno socijalno davanje neće biti smanjeno, svako davanje će i dalje biti apsolutno na vreme, u minut i svi naši korisnici mogu da znaju da će država nastaviti da vodi računa o njima - rekao je ministar.

Direktorka Doma za decu i osobe ometene u razvoju "Dr Nikola Šumenković" Ana Tomašević navela je da njena ustanova zbrinjava korisnike sa težom i teškom mentalnom ometenošću i da trenutno na smeštaju ima 344 korisnika. Kaže da će objekat koji je danas otvoren smestiti 112 korisnika, koji su do sada bili u starim i dotrajalim paviljonima.

- Izuzetna mi je čast što sam sa ministrom Vulinom otvorila novi objekat, dugo smo ga čekali. Krenulo se sa gradnjom 2008. i došlo je do zastoja, ali u 2015. zahvaljujući Vladi Srbije, premijeru Vučiću, resornom ministarstvu i ministru Vulinu objekat je završen, dočekalli smo ga i stari paviljoni se prazne.

Komentari (1)

sss

04.04.2016 11:10

ah ti izbori