meso
Foto Rajko Ristić
meso

Foto Rajko Ristić

Foto Alo/ Rajko Ristić

* Naučnici identifikovali gen kod određenih životinja – uključujući krave i neke vrste ribe

* Povezuje ih sa dobijanjem najtežih bolesti

* Povećavaju rizik za stvaranje tumora i kardiovaskularnih bolesti

Naučnici sa Univerziteta u Nevadi identifikovali su gen kod određenih životinja – uključujući krave i neke vrste ribe – koji ih povezuje sa dobijanjem najtežih bolesti.

Pročitajte još:

Kod riba koje imaju ovaj gen, on je pronađen u malim količinama u mesu, a u velikim u kavijaru koji se pravi do njihovih jajašaca.

Ovaj gen, nazvan CMAH, može da dovede do stvaranja određenih vrsta šećera u životinjama. Taj šećer potom aktivira upalne procese kada jedemo crveno meso.

meso

Foto Rajko Ristić

Foto: Alo/ Rajko Ristić

Te upale potom povećavaju rizik za stvaranje tumora i kardiovaskularnih bolesti.

Ranija istraživanja povezivala su ovaj opasan šećer sa dobijanjem raka, ali najnoviji izveštaj objavljen u žurnalu Genomska biologija i evolucija, je prvi koji je identifikovao životinje sa CMAH genom koje takođe imaju ovaj šećer.

Zatečen stravičan prizor na zadnjem ulazu u Skupštinu! (FOTO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 09.09.2019. 16:35 - 09.09.2019. 16:50 Haos u centru Beograda. Skupština Srbije, Foto: Alo!/Ognjen Radošević Snažno nevreme je danas oko 16 časova protutnjalo srpskom prestonicom, nanoseći štetu stanovnicima grada. Prethodno je olujno nevreme pogodilo Suboticu i severne delove zemlje. Šteta u Kosovskoj ulici, Foto: Alo.rs DANAS JE CRVENO SLOVO!

Istraživači se nadaju da će njihovo otkriće pomoći drugima da dodatano prošire njihove rezultate i otkriju koje još sve životinje sadrže ovaj opasan šećer.

Ako se brinete za svoje zdravlje, najbolje bi bilo da pređete na piletinu i ćuretinu jer oni ne sadrže ove šećere.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!