Đaci, škola, korona
Alo.rs
Đaci, škola, korona

Alo.rs

Đaci, škola, korona, Foto: Alo.rs

Ministar prosvete Mladen Šarčević izjavio je danas da je od početka nove školske godine u Srbiji, virusom korona inficirano oko 60 učenika što je, kako je ocenio, “nizak rezultat” kad se ima u vidu da je ukupno 850.000 učenika.

Navodeći da je najviše slučajeva infekcije zabeleženo u beogradskim školama, ministar je rekao da od početka sedmice nije registrovan nijedan novi slučaj prenošenja virusa među đacima.

Rekao je i da je trenutna situacija “jako daleko od zatvaranja škola” ali i dodao da to treba shvatiti uslovno.

Da bi se tako nešto desilo, Krizni štab treba da kaže da raste broj inficiranih učenika, da je epidemiološka situacija u određenim regionima dramatična, kao što je bilo u Novom Pazaru. Tu imamo plan da se u takvoj situaciji određena regija izoluje i da se pređe na onlajn nastavu”, rekao je ministar.

Naveo je i da je u slučaju pogoršanja epidemiološke situacije u zemlji, planirano da se nastava odvija na daljinu što, kako je rekao, već sada teče paralelno sa nastavom u školama.

“Nastava na daljinu je sada mnogo kvalitetnija nego u prvom ciklusu, imamo mnogo instaliranih softvera koje smo dobili od Unicefa. Sad sve školske uprave imaju zadatak da snimaju nastavu a ne samo Beograd”, rekao je Šarčević.

PROČITAJTE JOŠ