Đorđe Đurić
prinstcreen
Sneg u aprilu

Alo.rs/V.Đ.

Sneg u aprilu, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Poznati meteorolog Đorđe Đurić na svom Fejsbuk nalogu obelodanio je svoja predviđanja u vezi sa Srbijom.

Kako je naveo, sreda nam je donela snežne padavine i pravu zimsku situaciju u većem delu Srbije, ali već od četvrtka biće toplije, a od petka nam se vraća proleće. Za vikend oko 20 stepeni Celzijusa, a početkom sledeće sedmice i do 25 stepeni nakon čega se predviđa novo zahlađenje.

– U Srbiji se u četvrtak i petak očekuje mraz u jutarnjim satima. Tokom dana promenljivo oblačno, uz lokalnu pojavu kiše i pljuskova, a na planinama se očekuje i sneg. Ponegde se očekuje i kratkotrajna i lokalna pojava krupe. Maksimalna temperatura dostići će od 8 do 12°C, u Beogradu do 11°C, a jak severozapadni vetar do kraja dana biće u slabljenju – naveo je meteorolog.

Sneg u aprilu

Alo.rs/V.Đ.

Sneg u aprilu, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Đurić je napisao da nas u petak očekuje pretežno sunčano i toplije vreme, sa maksimalnom temperaturom od 13 do 17 stepeni, u Beogradu do 15. U petak i tokom vikenda vetar slab do umeren, južni i jugoistočni.

 – Za vikend toplo, a slab mraz očekuje se u subotu ujutro još na jugu i jugoistoku Srbije. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 16 do 20°C, u Beogradu do 19°C. U subotu će biti sunčano, a u nedelju povećanje oblačnosti – naveo je.

Kako je napisao meteorolog, očekuje nas još toplije vreme početkom sledeće sedmice, a maksimalna temperatura u ponedeljak i utorak i do 25 stepeni. U utorak sa zapada pogoršanje vremena, a u sredu zahlađenje, temperatura u padu za 10-ak stepeni.