Zvezdarska šuma
Google Street View printskrin
Šuma ubistvo policija

Alo! Arhiva

Lopovi im sve posekli i odneli, Foto: Alo! Arhiva

Šumokradice su u ataru sela Gaglovo, nadomak Kruševca, posekle celu šumu vlasnice Marije Milošević i njenu porodicu ostavili bez ogreva.

Pročitajte još:

Žena je slučaj prijavila policiji i, kako saznajemo, utvrđen je identitet pet osoba, za koje se sumnja da su neovlašćeno sekli šumu i ogrevno drvo u Kruševcu prodavali po 40 evra po kubnom metru.

Marija Milošević je izjavila policiji da godinu dana niko od njene porodice nije ulazio u šumu. Ali, kad su sad otišli da provere u kakvom je stanju šuma da bi posekli desetak metara za ogrev, oni su na prostoru od blizu četiri hektara zatekli katastrofu.

Sve je posečeno, kao i dva krupna stabla stara od preko sto godina.

Prema prvim procenama, šuma je sečena i odnošena tokom celog leta. Posečeno je i izvučeno 500 kubika hrastovih drva, a pričinjena šteta iznosi oko 20 hiljada evra.

Komentari (6)

Dragan

03.10.2018 08:04

Zatvorili Bandu za dvadeset hiljada evra state dvadeset godina zatvora PadinjakaFINYT

Kostadin

03.10.2018 08:05

Nije to ništa. Da vidite šta su novi stanovnici uradili na Titelskom bregu. Nema više ni jednog bagrema ni drveta i pruta. Ima da ga odnese vetar. A malo dalje preko Dunava u Beški posečeno je sve što ima grane i lišće. Istorija se ponavlja. Stariji preci su, u svoje vreme, ložili merdevine, đermove i ograde, pa čak i podove iz kuća koje su dobili od ...

MILAN

03.10.2018 08:09

Katastrofa prava,ali ipak su trebali povremeno da obilze sumu jer je ovo ipak Srbija

šone

03.10.2018 09:11

Ti su u saradnji sa šumarom i policijom, celo leto izvozio drva a da ga šumar ne sretne a i policija to su drva bez pečata. Da bi isekao 10 m usvoje treba da platiš da šumar izdaje žigoše i to samo drva koja su u lošem stanju jer tako se šuma čuva i održava tako kažu iz šumskog gazdinstva a ovi redni brijaju i to u tudje.

Tavnik

03.10.2018 09:46

Neka malo prošetaju nadležni i po selu Tavnik kod Kraljeva. Čim je neki stari domaćin preminuo, drvokradice se bace na posao pa dok naslednici stignu do šume i zabrana, pola je nestalo.

marko

03.10.2018 11:18

To se isto desava i na Kosmaju,šumokradice pustose privatne sume a šumar i lokalna policija nista ne preduzimaju!