Plaža, more, leto, turisti
Alo! I. M.
Halkidiki

Tanjug/AP

Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

 

* Agencije će izlaziti u susret što se tiče pomoći

* Agencije neće vraćati novac klijentima

* Severna Grčka je pogođena talasom nevremena koje će uticati na turističku sezonu

On je rekao da je ta organizacija pozvala sve svoje članice da turistima koji su protekle noći bili u područjima zahvaćenim nevremenom izađu u susret u smislu pomoći, ali ne i povraćaja novca.

- Agencija nema obavezu da povrati novac, otklonjene su sve prepreke za odmor, jer su putevi raščišćeni - rekao je Seničić.

Pročitajte još:

Vanredna situacija je ukinuta, a očekuje se da u narednim satima stigne struja, a potom i voda. Prema njegovim rečima, agencije ne mogu da turistima obezbede novi smeštaj, jer su već platili prvi. Vanredna situacija koja je proglašena sinoć za područje Nea Mudanje i dela Halkidikija biće ukinuta večeras u 21 sat.

Halkidiki

Tanjug/AP

Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

- Apelujemo na agencije članice udrućenja da shodno standardima poslovanja članica YUTA budu maksimalno na usluzi svojim korisnicima usluga i da ukoliko data situacija zahteva iznađu nabolje rešenje u zajedničkom interesu - navedeno je u dopisu koje je udruženje poslalo svojim članicama.

Halkidiki

Tanjug/AP

Halkidiki, Foto: Tanjug/AP

Seničić je naveo da se Juta obratila kolegama u Grčkoj turističkoj organizaciji i Ministarstvu turizma Grčke. On je dodao da oni koji nisu na letovanje otišli preko agencija moraju da kontaktiraju Konzulat Srbije u Grčkoj.