Marko Marinković
Printscreen Facebook
Marko Marinković

Printscreen Facebook

Marko Marinković, Foto: Printscreen Facebook

Marko Marinković (24), sin pevača i autora pesme "Pukni zoro", Tome Marinkovića, nastradao je u nedelju ujutru u Španiji pod još uvek nerazjašnjenim okolnostima.

Kako prenose španski mediji, Marko je oko 10 sati pao sa terase drugog sprata hotela u Luseni, u kom je boravio sa grupom studenata u okviru obrazovnog programa "Erasmus". Hitna pomoć odmah je poslala helikopter na mesto nesreće, ali je na žalost bilo kasno, jer je Marko preminuo.

Život je bio pred mojim sinom - kaže za Kurir Tomo Marinković.

Bavio se muzikom

Otac tragično nastradalog mladića, koji je od oca nasledio dar za pevanje i sam se bavio muzikom dodaje da ni porodica još uvek ne zna šta se tačno dogodilo, kao i da im je za Markovu smrt javila agencija preko koje je otišao u Španiju.

PROČITAJTE JOŠ:

- Ne znamo ništa, ni šta se dogodilo, niti da li ćemo ići u Španiju. Marko je bio za tri klase bolji pevač od mene, nastupali smo ponekad zajedno. Završio je Učiteljski fakultet, smer za vaspitača, ostala mu je samo praksa i diplomski. Otišao je u Španiju na razmenu studenata. Nije mu se išlo, bio je u depresiji. Mi smo mislili da će biti bolje ako promeni sredinu, mada ja nisam bio za to - rekao nam je Tomo.

Španska policija, kako navode mediji, pokrenula je istragu kako bi utvrdila šta se tačno dogodilo kobnog dana.

- Uzeti su iskazi studenata, uključujući i mladića koji je bio sa njim u sobi. Utvrđeno je da se tragedija dogodila u trenutku kada je Marko ostao sam u sobi, pošto je njegov cimer sišao na doručak. U prvom momentu nije se isključivala ni mogućnost da je reč o ubistvu, ali je posle prikupljanja svih tragova ova opcija odbačena i telo je poslato na obdukciju kako bi se utvrdilo da li je reč o samoubistvu ili nesrećnom slučaju - otrkili su izvori upućeni u istragu.

Prijatelji u šoku

On je naveo i da na terasi sa koje je Marko pao, nema nikakvih oštećenja.

- Studentsko putovanje je bilo pri kraju, studenti koji su došli preko udruženja "Prijatelji Evrope", pripremali su se u nedelju za povratak kućama. Studenti koji su pre nego što je Marko nastradao provodili vreme sa njim, bili su u šoku i rekli su da ništa nije nagoveštavalo tragediju - dodaju sagovornici. Inače, Marko je nekoliko dana pre smrti, na svom Fejsbuk profilu okačio sliku sa prijateljicom koju je najverovatnije upoznao tokom studentskog putovanja.

Prijatelji sa kojima je boravio u Španiji, juče su se na društvenim mrežama u neverici zbog toga što je preminuo, opraštali od njega.

- Obavešten je konzulat Srbije i biće učinjeno sve da telo što pre bude prebačeno kući - preneli su španski mediji.

Pripremao album uoči tragedije

Marko Marinković, sudeći po objavama sa društvenih mreža, bio je pevač u grupi "Drum". Na Fejsbuku je najavio čak i skori izlazak albuma.

- Snimanje bubnjeva kreće 20. oktobra. Studijska problematika - napisao je pre tri nedelje Marko.
Inače, njegov bend je često učestvovao na humanitarnim akcijama. Takođe imali su i brojne nastupe, a sarađivali su i sa poznatim muzičarima.

"Žao mi je zbog tragedije"

Tomo Marinković inače je pevač i kompozitor, a njegova najpoznatija pesma je "Pukni zoro", koju je nakon njega otpevao i Milan Topalović Topalko.

- Ja sam obradio Tominu pesmu i tada sam se samo jednom čuo sa njim telefonom. Nismo više bili u kontaktu. Nisam znao za njegovu porodičnu tragediju. Jako mi je žao mladića - rekao je Topalko.