Danica P. bekstvo, dečko
Privatna arhiva
Danica P. bekstvo, dečko

Privatna arhiva

Danica P. bekstvo, dečko, Foto: Privatna arhiva

 

Milorad P. (52) iz okoline Medveđe uhapšen je 23. juna zbog sumnje da je planirao ubistvo ćerke Danice (18), njenog dečka Davida I. i gazde pekare u kojoj je devojka radila.

Sumnja se da se na sumanuti potez odlučio nezadovoljan ćerkinim izborom partnera, ali i izborom poslodavca. Kobnog dana Milorad je malo više popio, a onda je naoružan do zuba krenuo put Medveđe.

Policija rotacija uviđaj

Alo!/Marko Metlaš

 

- Milorad je krenuo sa namerom da ubije jer mu je smetala etnička pripadnost dečka sa kojim je njegova ćerka u navodnoj vezi. Takođe, tvrdio je da je vlasnik pekare gde Danica radi kriminalac - kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Tragedija je sprečena brzom reakcijom policije koja je, pošto je obaveštena o Miloradovim namerama, osumnjičenog pronašla i zaustavila na putu ka mestu gde je navodno planirao da počini užasan zločin. Miloradu su lisice na ruke stavljane nakon što su u njegovoj „ladi“ pronađeni pištolj marke CZ sa sedam metaka, kao i puška PAP M59 sa više komada municije.

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

Miloradova starija ćerka Tijana očajna je što je on u pritvoru. Tvrdi da nije hteo da ubije Danicu, već da je želeo da njenu sestru, koja je nedavno napustila roditeljski dom, vrati kući.

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Danica je 9. juna napunila 18 godina i tada je rekla da za nju više ne važe pravila. Otišla je od kuće, zaposlila se i počela je da se viđa sa sumnjivim društvom. Tata je više puta zvao njenog poslodavca i molio ga da je otpusti. On mu je to obećao, ali je nije otpustio. Do tate su počele i da pristižu glasine kako su Danicu videli na bazenu sa sumnjivim momcima. Viđali su je i sa Davidom koji je druge nacije. Tata nije ništa kriv, hteo je samo da joj objasni da se tako ne ponaša jer je pred njom budućnost i da joj takve stvari ne trebaju u životu. Ona je govorila da je punoletna i da je nije briga što kalja porodični obraz - rekla je Tijana.

Kako saznajemo, Milorad poseduje dozvolu za držanje pištolja, ali ne i za pušku. Osim za nelegalni posed oružja, osumnjičenom se na teret stavlja i ugrožavanje sigurnosti i nasilje u porodici, a nakon saslušanja određen mu je pritvor do 30 dana.

Ćerki javio da dolazi!

Miloradov brat Radenko kaže da je njegov brat kobnog dana dosta popio, ali da nije hteo da naudi ćerki. - Mučilo ga je to što je otišla i što srlja u propast. Uzeo je telefon i najavio svoj dolazak. Pa sada ja vas pitam da li biste vi to uradili da ste pošli nekoga da ubijete? - kaže brat.