Nebojša Radić
Printscreen/ Pink
Nebojša Radić

Printscreen/ Pink

Nebojša Radić, Foto: Printscreen/ Pink

Šta se tačno desilo ispred hale na adresi Stojana Dečermića gde su se deca igrala za Pink je ispričao Nebojša Radić, otac trojice dečaka koji se se tamo zatekli.

- Situacija nije bila ni malo naivna, bio je to petak uveče, oko 19 sati, crno vozilo sa zatamljenim staklima parkiralo se u neposrednoj blizini dece koja su se igrala, između ostalog tu je bilo moje troje dece. Ukupno ih je bilo sedmoro. Vozilo je bilo parkirano sat vremena, gledali su, posmatrali su decu, da bi nakon određenog vremena jedna ženska osoba izašla iz tog vozila, prišla deci i prvo počela da se igra sa njima. Tražila im je trotinet, pa loptu, pokazala im slike preminulog prijatelja... To je trajalo nekih 20-ak minuta - kaže Radić.

Upitan da li je bilo odraslih u momentu kada se sve to dešavalo, on je rekao da su u pitanju deca koja mogu da ostaju sama.

- Pokušavala je da zadobije poverenje dece, nudila im je da uđu u kola da se ugreju, da vide kako je lepo opremljen, da odu da se provozaju, kupe sokić. Deca nisu htela da uđu u atomobil i to je sreća, jer ko zna kako bi se završilo - rekao je Radić.

Prema njegovim rečima, ta žena je privedena narednog dana na saslušanje u policijsku stanicu u Zemunu i sve je priznala.

Nebojša Radić

Printscreen/ Pink

Nebojša Radić, Foto: Printscreen/ Pink

- Rekla je da je bila tu, da se igrala sa decom, ali da nije imala nikakve loše namere. Policija je dobro obavila posao. Na mestu vozača je bio turski državljanin i to je ono što je mene najviše uplašilo - kaže Radić.

On je dodao da žena možda i nije imala loše namere, ali da je situacija zaista čudna.

- Deca su pet minuta kasnije utrčala u kuću, bila su uplašena. Još im je dala novac da bi je zapamtili... da ih namami... ne znam. Voleo bih da joj vratim novac - istakao je Radić i apelovao na roditelje da razgovaraju sa decom i objasne im kako da se ponašaju.

Kako je dodao, danas će biti skinuti snimci sa nadzornih kamera kako bi tužilac video šta se dešavalo i da li može nešto da se uradi, jer ti ljudi nisu ništa uradili detetu.

Prema zakonu, Radić je napomenuo, ne može ništa da se uradi jer oni nisu povredili dete, a kada kasno je kada jedan roditelj lepi fotografije svog deteta po banderama.

- Sa decom treba razgovarati. Takve stvari se dešavaju, to može da svakome da se desi. Nema pravila - podvukao je on.