Radovan Karadžić
EPA/YVES HERMAN
Radovan Karadžić

EPA/YVES HERMAN

Radovan Karadžić, Foto: EPA/YVES HERMAN

Predsednik LDPR Vladimir Volfovič Žirinovski osudio je drugostepenu presudu prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću kojom je Karadžić osuđen na doživotni zatvor.

Pročitajte još:

Saopštenje lidera ruske opozicije sa Fejsbuka prenosimo u celosti.

"Vladimir Žirinovski osuđuje pooštravanje kazne Radovanu Karadžiću

Heroji Srbije su osuđeni na doživotni zatvor. Da ne bi postala predmet zapadne agresije, zemlja mora biti jaka kao Rusija!

Radovan Karadžić

AP

Radovan Karadžić, Foto: AP

Sa pravne tačke gledišta, nova kazna Karadžiću je besmislica. Da bi se kazna povećala nakon što se optuženi sam žalio na prethodnu presudu - to gotovo nije slučaj u svetskoj praksi. Ocenite koliko je Zapad zloban: žele da borca za sreću srpskog naroda zadrže u zatvoru do kraja života. S obzirom da je taj isti Zapad izazvao raspad ujedinjene Jugoslavije i početak krvavog građanskog rata. Tokom borbe, ne samo Srbi, koji su sada optuženi za sve grehe, uzeli su oružje.

 

Zapad ne poštuje ničiju nezavisnost, ne poštuje pravo drugih naroda da živi kako žele. Kad je Zapad uveren u vlastitu snagu i nekažnjivost, onda vodi agresivne ratove, bombardovanja, sprovodi predatorsku okupaciju nezavisnih država. NATO bi tako izvršio agresiju i na Rusiju, samo da naša zemlja nema najjaču vojsku na svetu i da nije u stanju da uništi bilo kog neprijatelja. Primer iživljavanja nad srpskim herojem pokazuje: sve dok Sjedinjene Države postoje u svetu sa svim svojim marionetskim zemljama, nedopustivo je da zemlje budu slabe i bespomoćne. Rusija mora biti jaka i prosperitetna! Samo tako ćemo sačuvati našu bezbednost i nezavisnost."