Hram Svetog Save, park, uređenje
Grad Beograd
Hram Svetog Save, park, uređenje

Grad Beograd

Hram Svetog Save, park, uređenje, Foto: Grad Beograd

JKP “Zelenilo” danas će zatvoriti još oko 1.300 objekata javnih prostora u skladu sa odlukom o zatvaranju parkova, a direktor tog preduzeća Slobodan Stanojević kaže da je to dodatno upozorenje i podsećanje građana da ne bi trebalo da budu na javnim prostorima, nego da ostanu kod kuće.

On je rekao da su parkovi zabranjeni za korišćenje i da je je juče zatvoreno oko 500 objekata javnih površina, među kojima su najpre zatvoreni najfrekventniji parkovi u Beogradu.

Naveo je da su zabeležili sporadične slučajeve skidanja traka oko javnih površina koje su zatvorene i apelovao na građane da to ne čine.

Nikakvo skidanje traka na parkovima i javnim površinama, kaže Stanojević, koje upozoravaju da je površina zatvorena, ljude ne oslobađa odredbi koje je propisala Vlada.

Stanojević je rekao da će kontrolu zabrane korišćenja parkova obavljati policija i komunalna milicija, a ekipe “Zelenila” će popravljati i zatezati trake oko parkova koje upozoravaju na zabranu koričšćenja tih površina.

“Maksimalno smo stavljeni u funkciju zaštite života građana. Nužno je da poštujemo odluke državnog vrha koji je pokazao da zna šta radi”, rekao je Stanojević i naglasio da je poštovanje mera Vlade jedini put da savladamo ovu pošast.