Zadatak
Printscreen/Twitter
Zadatak , Foto: Printscreen/Twitter

Naime, ono što se nakon čitanja zadatka nameće kao logičan odgovor, učitelji uglavnom ocenjuju kao pogrešan, pa se naši najmlađi školarci često susreću sa kritikama, iako je njihov odgovor bude tačan, gledajući sa logične strane.

Zadatak jednog školarca opet je uzdrmao društvene mreže. Naime, u zadatku je stajalo da napiše kako bi najavio svoju omiljenu ličnost na nekom skupu, i tom prilikom je ostavljena mogućnost izbora istinitih i fiktivnih ličnosti, te i po nekoj logici, onih koji nisu sa nama.

– Zamisli da na nekom skupu treba da najaviš nastup svoje omiljene ličnosti (sportiste, glumca, junaka iz knjige i slično). Napiši kako ćeš to učiniti – stajalo je u zadatku.

Budući da je omiljena ličnost učenika bio pesnik Jovan Jovanović Zmaj, on je rešio da piše o njemu – i pogrešio, sudeći po odgovoru učiteljice.

– Dobar dan, hvala svima što ste došli ovde da napokon vidimo našeg najpoznatijeg pisca Jovana Jovanovića Zmaja – napisao je on, ali je umesto da mu odgovor bude priznat, pošto je prema navedenom u zadatku ta ličnost mogla da bude bilo ko, ipak, od učiteljice je dobio odgovor da je ova situacija „nemoguća, pošto on (Zmaj) nije živ.

Ovakav odgovor prosvetne radnice nisu razumeli ni roditelji dečaka, pa ni ljudi na Tviteru, gde je objavljena fotografija (ne)tačnog rešenja.

Komentari (1)

vladakej

16.12.2019 09:24

cesto vidimo da nam decu uce prilicno glupi a skolovani ljudi