Crkva, pravoslavlje,
Alo!/Dejan Briza
Crkva, pravoslavlje,

Alo!/Dejan Briza

Crkva, Foto: Alo!/Dejan Briza

Srpska pravoslavna crkva i pravoslavni vernici danas slave dan posvećen Kozmi i Damjanu, u narodu poznatu i kao Sveti Vrači. Ovi sveci se smatraju zaštitnicima lekarske profesije. Veliki broz domova u Srbiji ove svece obeležava kao krsnu slavu.

Nekadašnji nastojatelj manastira Zočište na Kosovu, Jovan (Jelenkov), govori, za mnoge, o neobjašnjivom fenomenu' čuda koja se događaju u pravoslavnim svetilištima.

Napominje da se i dan danas u manastiru Sopoćani, gde se nalaze mošti Svetih Vrača, dešavaju čuda.

Pravoslavlje, crkva, vera, molitva

Alo!/Dejan Briza

Pravoslavlje, Foto: Alo!/Dejan Briza

Jedno od najvećih čuda kojem je prisustvovao je izbavljenje od demona iz jedne albanske devojčice.

- Jedno od najvećih čuda kojima sam prisustvovao bilo je izgonjenje zle demonske sile iz jedne albanske devojčice iz Plešine kod Uroševca. Četvorica njene braće i otac su tu nejaku devojčicu od 15 godina jedva uspeli uneti u crkvu pod mošti, jer se ona i nogama i rukama opirala tome. Nakon dvadesetak minuta pitao sam je preko njenog oca šta se to u stvari s njom dešava? Ona je izjavila da se u dvorištu njene kuće na trenutke pojavljuje i nestaje neki užasan čovek koji joj je rekao da svuda može ići, i u džamiju i kod vračara, gatara, bioenergetičara, samo ne u crkvu, i da se u njoj nalaze dvojica, neznajući ko su to oni. Drugi put su je doveli nakon sedam dana u kasnim večernjim časovima i prethodno opisana slika se ponovila. Rekla je da joj se ona demonska spodoba ponova javila ljutivši se što je prekršila zapovest da ne ide u crkvu, ali i to da je u njoj ostao još jedan. Nakon nedelju dana došli su treći put i devojčica je bila oslobođena u potpunosti od te zle sile.

NAJČITANIJE VESTI:

Sveci sa kovčežićima

Svetitelji Kozma i Damjan predstavljeni su na ikonama i freskama u srednjovjekovnoj odeždi, sa kovčežićima u kojima su nosili lekove, a jedna od najpoznatijih fresaka sa likovima svetih Kozme i Damjana nalazi se u Pećkoj Patrijaršiji.

BONUS VIDEO: Boba Živojinović dužan Palmi

 

Komentari (1)

Gsp

14.11.2019 10:42

Sejtan umiri sejtana pa misle ljudi ene izlecio je tamo neki mrtav covek koji ima svoje muke na onom svetu. Glupi obicaji i tradicije. Bog jedino pomaze a vo ste davno Boga zamenili za razne idole. A U PSOVKAMA BOG VAM JE NA PRVOM MESTU I MAJKA.