Vladeta Jerotić
E stock
Vladeta Jerotić

E stock

Vladeta Jerotić, Foto: E stock

Veliki broj članova porodice, prijatelja, kolega došao je da se oprosti od velikog akademika.

Opelo služi patrijarh Irinej, a po poslednjoj želji akademik će biti sahranjen u porodičnoj grobnici pored supruge.

Vladeta Jerotić

E stock

Vladeta Jerotić, Foto: E stock

- O Vladeti će govoriti pozvanji od mene. Bio je istinski hrišćanin i u vremenu kad ga je vlast progonila. Niko nije kao on ušao u učenje Biblije i filozofiju života. Bio je čovek vere, nosio je Boga u svom srcu. Retki su takvi ljudi, možda nije ostavio porod ali jeste dela. On će dugo biti prisutan, a njegovu misiju će nastaviti njegova dela. Ispratimo ga molitvom i neka ga Bog primi kao slugu - rekao je patrijarh Irinej tokom služenja opela.

Radio je više decenija kao šef Psihoterapeutskog odeljenja bolnice "Dr Dragiša Mišović". Od 1985. kao profesor po pozivu predavao je Pastirsku psihologiju i medicinu na Bogoslovskom fakultetu u Beogradu.

Jerotić je razvio obimnu i plodnu publicističku delatnost iz graničnih oblasti religije i psihoterapije i filosofije i psihijatrije. Takođe je održao predavanja iz psihijatrije, religije i književnosti u gotovo svim većim gradovima Jugoslavije.

Od 1984. godine Vladeta Jerotić bio je član Udruženja književnika Srbije, a bio je i redovan član Medicinske akademije i Srpske akademije nauka i umetnosti.

Komentari (1)

Mladen

06.09.2018 17:45

Laka mu crna zemlja ,njegova djela ce ostati upamcena mnogim generacijama.