Putovanje devojka koferi
Shutterstock
Putovanje devojka koferi

Shutterstock

Putovanje devojka koferi, Foto: Shutterstock

Ukoliko ste i vi jedan od onih koji svakodnevno provode sate na internetu kako bi pronašali idealnu “last minute” ponudu za letovanje iz snova, morate znati da se iza ovakvih oglasa turističkih agencija, često krije zamka.

Srbi i ove sezone najviše idu u Grčku!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić navodi za “Alo!” da su naši građani i u tekućoj letnjoj sezoni najviše aranžmana uplatili u Grčkoj. - Grčka je i ovog leta omiljena destinacija Srba, druga je Crna Gora, a na trećem mestu po rezervaciji aranžmana je Turska – kaže Seničić. Činjenice -Prve last minute ponude mogu se očekivati najranije dve nedelje pred put - Popusti se kreću od 5 do 50 odsto - na internetu dnevno izađe od 300 do 500 novih sniženja za već postojeće aranžmane - za nižu cenu putovanja ne dobijete ono što ste želeli, već ono što je ostalo

 Naime, aranžmane koje agencije nisu uspele da prodaju samo nekoliko dana pre predviđenog termina za njihovu realizaciju, moguće je platiti jeftinije i do 50 odsto od redovne cene, međutim iskustva putnika koji su želeli na ovakav način da uštede na letovanju, četo su neprijatna.

- Silno sam želela da odvedem ćerku na Lefkadu jer su mi slike sa tog ostrva delovale nestvarno. Desetodnevne aranžmane sa avionskim prevozom nisam mogla da nađem ispod 600 evra, što mi je bilo zaista mnogo. Odlučila sam da čekam “last minute” ponudu i na kraju sam je dočekala. Aranžman sa avionskim prevozom sam platila 315 evra, ali tek kada smo stigli u iznajmljenu vilu, shvatila sam gde sam stigla! Najbliža plaža nam je bila udaljena nekoliko kilometara, a u ponudi je pisalo da nas do nje deli nekoliko minuta. Nisam se nikome žalila, jer sam do slovce shvatila izreku “koliko para, toliko muzike” – navodi za “Alo!” Marija.S (46) iz Beograda.

 

Ulcinj, Crna Gora, more, plaža, letovanje

Shutterstock/Ilustracija

 

 


Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije, Aleksandar Seničić za “Alo!” objašnjava da iskustvo Marije.S nije izolovan slučaj kada su u pitanju “last minute” putovanja.

Plaža, more, leto, turisti

Alo! I. M.

Plaža, more, leto, turisti, Foto: Alo! I. M.

 - Ako vam se takva neka ponuda učini primamljivo, prvo se zapitajte zbog čega se taj aranžman nije prodao. Verujte mi da nije slučajno što je cena nekog letovanja spuštena i za nekoliko desetina procenata. Zbog toga, dobro se raspitajte o svim detaljima puta, kako se posle ne bi hvatali za glavu.Naravno i kada je reč o ovim ponudama, dešava se da bude dobrih aranžamana, ali vrlo retko. Svakako, prilikom uplaćivanja aranžama cena nikako ne bi smela da bude jedini kriterijum, a ako je tako onda je najbolje da vaše idelano letovanje uplatite na početku godine tj. kada se pojave “first minute” ponude – navodi Seničić. 

Sunčanje Suncobran Ležaljka Plaža More Letovanje Odmor

Shutterstock

 

Naši turisti opljačkani u Nikitiju!

Srpski turisti opljačkani su ispred marketa u Nikitiju na Sitoniji, gde im je neko otvorio auto i iz gepeka izvadio dve torbe sa stvarima i tehnikom vrednom 2.000 evra.
Svoju priču srpski turisti su podelili na društvenoj mreži Fejsbuk ne bi li upozorili druge turiste na ovakve opasnosti.

PROČITAJTE JOŠ:

 

-Pretpostavljamo da nas je neko pratio i da je video šta nosimo sa sobom. Krađa se dogodila pre tri dana u ranim jutarnjim satima kada smo stali ispred jednog marketa u Nikitiju i ušli unutra. Ovaj trenutak su iskoristili lopovi i iz gepeka uzeli dve torbe sa go pto kamerom, Ði dronom i telefonima. Slučaj smo prijavili policiji, ali ne očekujemo da će nam nešto biti vraćeno. Upozoravamo i podsećamo: nemojte ostavljati ništa vredno u automobilima, nijednu stvar koja bi lopovima mogla da privuče pažnju- napisala je ova porodica.