POSLEDNJE UPOZORENJE Ono što je Darija Kisić rekla o novim merama odzvanja Srbijom: Nije nam dovoljno ni 220 dana, moramo da budemo odgovorniji

Ministarka rada i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević izjavila je danas da su mere za suzbijanje korona virusa koje važe ovog vikenda opomena da situacija nije dobra i da je virus još prisutan.

Darija Kisić Tepavčević
Darija Kisić Tepavčević, Foto: TANJUG/ RADE PRELIC

Prema njenoj oceni, nije dovoljno što su mere određene samo za vikend i što je radno vreme tokom vikenda skraćeno.

- Da li je dovoljno dva dana? Nije doboljno ni dva, ni 20 ni 220. Zaista moramo da sprečimo da se zarazimo, to je suština. Korona virus je prevazišao zdravstvena pitanja - rekla je Kisić Tepavčevićeva za televiziju Prva.

Istakla je da su lekari na izmaku snaga i podsetila na podatak da je više od 600 zdravstvenih radnika pozitivno, a da ih je 16 hospitalizovano.

Govoreći o korona-žurkama, kazala je da je jasno da su svi željni proslava, ali je istakla da će "ispaštati svi ako se pojedinci neodgovorno ponašaju".

Na pitanje o merama na skijalištima, Kisić Tepavčevićeva je navela da, iako ljudi vole da odlaze na skijanje, moraju da znaju da je ova godina drugačija od ranijih.

- Ko je sebi omogućio takav luksuz da ode na planinu, treba da zna da ne može da se ponaša kao prethodnih godina jer se mnogi sa planina vraćaju bolesni. Odmah traže smeštaj u bolnici, traže ga odmah i preko reda i tek tad vide da je virus ozbiljan - napomenula je ministarka.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi