POD KOORDINACIJOM CIVILNE ZAŠTITE Oni su stigli u Srbiju, a borba protiv korone više neće biti ista

Tim specijalista

Korona
Korona, Foto: Tanjug

U timu su dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, jedan specijalista za infektivne bolesti, jedan hirurg, i jedan medicinski tehničar

U Srbiju je stigao šestočlani italijanski tim medicinskih radnika, kako bi pružili pomoć u borbi protiv koronavirusa, saopštila je danas Ambasada Italije u Beogradu.

Kako se navodi, u timu su dva anesteziologa, jedan lekar hitne pomoći, jedan specijalista za infektivne bolesti, jedan hirurg, i jedan medicinski tehničar.

Italijanski medicinski tim, koji radi pod koordinacijom italijanske Civilne zaštite, čine ljudi koji dolaze iz italijanskih regija Pijemont, Lacio Apulija i Furlanija-Julijska krajina, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je italijanski tim došao u Srbiju kako bi pružio pomoć i obuku na osnovu iskustva stečenog tokom petomesečne borbe sa virusom COVID-19 u Italiji.

Ovom inicijativom, Italija želi još jednom da ukaže na važnost prijateljstva sa Srbijom, na izuzetan nivo bilateralne saradnje, kao i da odgovori na velikodušnu pomoć koju je Srbija uputila italijanskom narodu u aprilu ove godine, ističe se u saopštenju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi