Bolnica
Alo!/ Masanori Jošida

 

Bolnica

Alo!/ Masanori Jošida

Bolnica, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Dečak iz Niša star 14 godina koji je 5. oktobra pronađen na ulici bez svesti, kritične noći konzumirao je marihuanu i tablete koje je sa društvom kupio od dilera.

Prema saznanjima našeg lista, efikasnim radom niške kriminalističke policije identifikovani su svi akteri ovog događaja kao i diler koji je maloletnicima dostavio opijate i za kojim se traga.

Kurti ih je zvao da se fotografišu, a oni mu rekli - NE! Uvreda neslućenih razmera! Sve zbog jednog obeležja!

AUTOR: KoSSev/D.S. DATUM I VREME: 09.10.2019. 09:37 Užas! Priština, Foto: Tanjug Vođa Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u svojoj kancelariji i dalje drži samo (albansku) nacionalnu zastavu i ni na koji način ne prihvata zastavu Republike Kosovo, piše Kossev pozivajući se na prištinski "Zeri".

Ne seća se ničega

- Dečak je te noći bio napolju sa trojicom drugova starih 13, 15 i 16 godina. Prema dosadašnjim saznanjima, oni su od nepoznatog muškarca kupili marihuanu i tablete koje su konzumirali u toku večeri. O kojim se tabletama radi i kog su sastava za sada nije poznato, da li su neki lekovi ili sintetička droga znaće se posle toksikološke analize - kaže izvor.

Bolnica

Alo!/Dejan Briza

Bolnica, Foto: Alo!/Dejan Briza

Dečak se, dodaje naš izvor, ne seća ničega, ni kako izgledaju tablete ni koliko ih je popio, kao i gde je bio cele noći i kako je dospeo na mesto na kojem je nađen.

- Kriminalistička policija je identifikovala osobu koja im je dostavila opijate i za njom se traga intenzivno - kaže izvor.

Pročitajte još:

Drugi slučaj predoziranja maloletnika

Ovo je drugi slučaj predoziranja maloletnika na jugu Srbije u proteklih dvadesetak dana. Pre samo dve nedelje devojčica E. S. (16) iz okoline Surdulice jedva je ostala živa posle predoziranja narkoticima i alkoholom u noći između 11. i 12. septembra. Devojčica je bila životno ugrožena i zbrinuta je najpre u Hitnoj pomoći u Surdulici, odakle je prebačena u bolnicu u Vranju, a potom i u Klinički centar u Nišu. Onesvešćenog tinejdžera našli su na ulici slučajni prolaznici u blizini jedne škole, 14 godina ima dečak koji je nađen u nesvesti.

Dečaka su primetili prolaznici u naselju Trošarina na ulici, odakle je prebačen u Klinički centar u Nišu gde je njegovo stanje stabilizovano i juče je nakon svih kontrolnih pregleda otpušten na kućno lečenje.

Zlostavljanje, nasilje

Shutterstock

Zlostavljanje, nasilje, Foto: Shutterstock

Ovaj nemio događaj, koji samo uz dosta srećnih okonosti nije imao najteže posledice, još jedno je upozorenje da se spustula starosna granica konzumenata opojnih droga i da bi trebalo da posvete maksimalnu pažnju ovom problemu.

BONUS VIDEO: Vučić se brecnuo na konferenciji za novinare