Zgrada
Alo!/ Masanori Jošida
Zgrada

Alo!/ Masanori Jošida

Zgrada, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Nakon što je doživela nešto sasvim neočekivano i sramotno, gospođa Z.M. (66) javila se novinarima sa željom da olakša dušu i bar nekome ispriča šta se desilo.

Pročitajte još:

Kao i većina baka i deka, i ova gospođa iz malog mesta kod Užica bila je preponosna na svoju unuku. Doprinela je njenom odlasku na fakultet i učinila je sve kako bi joj olakšala selidbu i život u drugom gradu. O svojoj unuci mislila je sve najlepše i sa ponosom ju je predstavljala svima oko sebe.

– Dok je jedno jutro bila na poslu – priča očajna baka – u njen stan došao je jedan čovek. Prepao se koliko i ja, ali je rekao da zna moju unuku i zamolio je da mu skuvam kafu umesto da zovem policiju. Uplašila sam se, ali sam uradila ono što je tražio. – Rekao je da radi u privatnoj firmi i studira, u šta sam ja odmah poverovala. Nisam ni mogla da zamislim šta se zapravo dešava.

Tada je istina izašla na videlo. Čovek joj je ispričao kako njenoj unuci pokriva sve troškove života. Zauzvrat, ona je njemu na raspolaganju uvek kad god on želi i ispunjava sve što on želi.

Baka je bila užasnuta, ostala je bez reči. Spakovala se i bez pozdrava vratila u svoje selo iz kog nikada više ne planira da ode u posetu svojoj unuki. Izvadila je unukinu sliku iz novčanika i za nju je ona pala u zaborav.