Oko sokolovo
Alo.rs
Oko sokolovo

Alo.rs

Oko sokolovo, Foto: Alo.rs

 Šekularac je objasnio da Komunalni milicajci, koji upravljaju vozilima sistema "Oko sokolovo", ukoliko su u procesu primene ovlašćenja mogu vozilo privremeno skloniti kako ne bi ometali saobraćaj.

Šekularac je prokomentarisao da su građani pozitivno reagovali na pojavu ovog sistema na ulicama grada, te da je ranije bilo mnogo primedbi na funkcionisanje upravo ove službe-kažnjavanja bahatih vozača.

promo

"Sokolovo oko", Foto: promo

 - U prethodnim danima smo dobili na desetine telfonskih poziva gde su nam sugrađani čestitali i pozdravili ovu odluku i novi sistem "Oko sokolovo". Neki su se interesovali da li će vozila raditi na teritoriji celog grada i na teritorijama rubnih opština ili se primena odnosi samo na 93 navedene ulice. Trenutno će vozila biti raspoređena na mapirane ulice, ali smo i u fazi razmatranja da se vozila uključe i na rubne opštine i ulice koje nisu mapirane - najavio je on.

- Moramo biti tolerantni i svesni smo manjka slobodnih parking mesta. Mi smo tu da omogućimo lakši život građana i da zajedno sarađujemo, a ne da uvodimo represivne mere. Važno je naglasiti da smo na istoj strani - rekao je rukovodilac sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije.

Kako kaže, vozila koja su trenutno u sistemu "Oko sokolovo" su pouzdana i sigurna za rad, te da ukoliko se pojavi potreba možda će biti razmatrano da se uvedu i manja vozila u ovom sistemu.

Po njegovim rečima nije siguran da sistemi u okruženju koji su slični mogu da istoremeno kontrolišu nekoliko komunalnih problema, za šta je namenjeno "Oko sokolovo".

- Ovaj sistem koji mi imamo je nadgradiv i moći će da se koristi i za kontrolu i prijavu problema koji su u nadležnosti drugih komunalnih službi, kao što su rupe na putu, zatim deo propisnog parkiranja i dostavljanje podataka "Parking servisu". Nisam siguran da su softveri iz okruženja u toj meri multifunkcionalni - zaključio je Šekularac.

PROČITAJTE JOŠ