Bombardovanje, NATO, RTS
Alo!/EPA
Bombardovanje, NATO, RTS

Alo!/EPA

Bombardovanje, Foto: Alo!/EPA

Politikolog Neven Đenedija koji je uzburkao javnost objavivši slike bombardovanja SRJ i Republike Srpske devedesetih godina prošlog veka najavljuje da nije sve objavio već da ima još materijala koji će objaviti u narednom periodu.

Pročitajte još:

Diplomiran politikolog Neven Đenadija, koji je objavio je ekskluzivne slike koje je hakovao sa sajta Pentagona, najavljuje da će u narednom periodu objaviti još takvih fotografija. Kao povod da hakuje sajt Pentagona naveo je svoje istraživanje koje vodi o ulozi NATO u raspadu Jugoslavije, tačnije u bombardovanju položaja Srba u Republici Srpskoj, bombardovanja SRJ pa sve do dolaska trupa Alijanse na KiM.

- Povod za ovo je moje opredeljenje ka istini, sa željom da na neki način doprinesem očuvanju obraza herojske istorije sopstvenog naroda u ovim teškim vremenima. Godinama već sakupljam razne fotografije i video materijale koji obuhvataju ovu tematiku, a ono što sam uradio pre nekoliko dana je prirodan sled toga. Pošto je na starom sajtu Ministarstva odbrane SAD opomena pred gašenje, ja sam ušao da malo pregledam šta ima i naišao na nekoliko prvih fotografija, koje su na moje iznenađenje bile veoma visoke revolucije, od kojih neke nisam viđao ranije. Nastavio sam da pretražujem dalje i shvatio sam logiku kako su ih šifrovali i postavili na sajt. Posle toga je bilo lako, trebalo je vremena, ali uspeo sam - priča Đenadija.

On nastavlja da je ovo samo delić od onoga što je otkrio i da će vremenom izneti u javnost sve što je pronašao.

 

- Ove fotografije pokazaće samo mali deo onoga što je NATO uradio na prostoru SRJ. Pretpostavio sam šta će biti, pa ću u narednim danima objaviti još novih informacijama - nastavlja on.

Bombardovanje, NATO, RTS

Alo!/EPA

Bombardovanje, NATO, RTS, Foto: Alo!/EPA

- Onoliko srpskih heroja dalo je svoj život na Košarama i širom Srbije, a da ne govorim o pilotima herojima, koji su znali kad ulaze u avion 1999. godine, na koga idu. Ako ti ljudi nisu strahovali za svoj život, bilo bi sramota da ja strahujem za svoj, 20. godina kasnije i da ne objavim ove fotografije. Ovo je najmanje što mogu da učinim za sve te heroje - zaključio je on.