Zorica Miletić
printskrin
Zorica Miletić

printskrin

Zorica Miletić, Foto: printskrin

Baka mi je rekla: Rešila sam da živim 100 godina, ukucaj tu godinu, kaže Jovan Mladenović o Zorici Miletić (73), koja je mrtva ležala tri godine u svom stanu

Baka Zorica mi je tražila da pored godine smrti njenog brata na zajedničkom spomeniku uklešem pored njenog imena i godinu njene smrti - 2046.

Rekla mi je: „Rešila sam da živim 100 godina. Je l’ imaš ti možda nešto protiv toga? Uslišio sam njenu molbu i više je nikada nisam video.“

Ovako priča Jovan Mladenović, kamenorezac iz Kragujevca, o susretu na lokalnom groblju sa Zoricom Miletić (73), koja je nestala pre tri godine, a u sredu po podne pronađena mrtva u svom stanu u Ulici kneza Miloša 23 u ovom gradu.

"ZADNJU BOMBU ČUVALI SMO ZA SEBE, NA DAJ BOŽE DA TE ŽIVOG UHVATE" Slađi je pola glave odneo geler, video sam kako joj mozak pulsira: Slavoljub je heroj sa karaule, jedini preživeli iz kamiona smrti!

Kako saznajemo, Zorica, inače nekadašnja modna dizajnerka, preminula je najverovatnije prirodnom smrću. Nakon pisanja medija proteklih dana da je Zorica nestala, a da je na njenom grobu unapred upisana godina smrti, policija je prekjuče provalila u stan i pronašla mumificiran leš.

GUŽVE NA ŠALTERIMA! ZAVLADALA OPŠTA PANIKA! Ističe im rok važenja, a ako niste zakazali svoj termin - u velikom ste PROBLEMU! Nećete moći iz zemlje!

- Stan na šestom spratu bio je zaključan iznutra ključem, ali i lancem, a da nije niko mogao na drugi način da izađe iz njega, jasno je jer su prozori bili dobro zatvoreni. Stan je bio uredan, nije bilo nikakvih tragova premetačine, niti nasilja, a njeni ostaci, očuvani, pronađeni su na krevetu - priča naš izvor.

Kako kaže njena komšinica s kojom se družila Nadežda Todorović, Zorica je viđena pre tri godine, kada su zajedno pričale ispred solitera.

- Primetile smo da Zorica ne podiže poštu od aprila 2016. godine, sanduče je bilo puno raznih računa. Ali niko nije reagovao, mada smo prijavili slučaj policiji - kaže Nadežda Todorović.

NA OČEVOJ SAHRANI SAZNAO STRAŠNU ISTINU Baba na samrti uporno ponavljala da nisam njihov, ali nisam verovao! Svet mi se srušio kada je rođak izgovorio ključnu rečenicu: Bio si veliki čovek, odgajao si tuđe dete!

Upravnik solitera Zoran Savić kaže da niko nije mogao da pretpostavi da je ona bila tu toliko dugo mrtva.

- Kada su u stan ušli policajci, mrtvozornik i ja kao svedok, ništa se nije osećalo. Žena je ležala na krevetu, pokrivena ćebetom. Koža joj je bila očuvana, kosa, prosto kao da je mumificirana. Stručnjaci koji se razumeju u ovakve fenomene kažu da je to moguće, jer su prozori bili dobro zatvoreni, nije bilo vazduha u stanu, a radilo je sve vreme parno grejanje. To je sve verovatno dovelo do posebne klime u kojoj je telo ostalo tako očuvano - kaže Savić.