GAK Narodni front
Dejan Briza
GAK Narodni front

Dejan Briza

GAK Narodni front, Foto: Dejan Briza

Zvanično saopoštene Narodnog fronta prenosimo u celosti.

- Uprava GAK Narodni front kada je u pitanju novorođenče porodilje Bojane Jakšić, rođeno u junu 2016. godine, može da izjavi sledeće:

Klinika je u martu 2017. godine sprovela stručni unutrašnji nadzor nad zbrinjavanjem pacijentkinje Bojane Jakšić i njenog novorođenčeta, gde je tročlana Komisija konstatovala da su svi postupci primenjeni u vođenju ove trudnoće, porođaja, postporođajnog perioda i zbrinjavanja novorođenčeta, potpuno u skladu sa principima savremene perinatologije i protokolima dobre kliničke prakse.Što se tiče navoda Stefana Živanovića, na iste ne bi smo davali nikakve komentare.

Podsetimo, MUP-u je, a nešto pre toga i Tužilaštvu, Stefan Živanović prijavio sumnju da je supruzi i njemu zamenjena beba u porodilištu "Narodni front".

Kako kaže, sve se desilo u junu 2016 .godine, kada se njegova supruga porađala u GAK "Narodni front" u Beogradu.

Prema njegovim rečima, ona je 2. juna rodila dečaka, koji je na porođaju ocenjen sa ocenom 9/10. Međutim, prema njegovoj tvrdnji, posle raznih peripetija i DNK analize, a nakon sumnji da su dobili bebu koja nije njihova, dečak sa Daunovim sindromom koji im je donet, ostao je u bolnici dok je njegova supruga izašla.

"To je priča od pre pet godina. Bilo je uključeno i ministarstvo. U krajnjem slučaju tu su i tri DNK analize", kažu u ovom porodilištu.

Povodom ovog slučaja oglasio se Zaštitnik građana. On je posle saznanja da postoji sumnja da je 2016. godine zamenjena beba u "Narodnom frontu" pokrenuo postupak pravilnosti i zakonitosti rada.