Goran Jevtić
Tanjug/Tanja Valić
Goran Jevtić

Tanjug/Tanja Valić

Goran Jevtić, Foto: Tanjug/Tanja Valić

 

Javnost je ostala šokirana kada je u oktobru 2014. godine objavljeno da je protiv poznatog glumca Gorana Jevtića podneta krivična prijava kojom se tereti da je obljubio dečaka u toaletu.

Glumac Goran Jevtić osuđen je u sredu u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je počinio nedozvoljene polne radnje nad maloletnim licem, a porodica oštećenog kaže da nije pozvana na izricanje presude, kao i da sada čekaju da bude pisano izrađena i njime dostavljena.

Pročitajte još:

Goran Jevtić je osuđen u Osnovnom sudu u Somboru na deset meseci kućnog zatvora zbog optužbi da je u avgustu 2014. godine počinio krivično delo nedozvoljene polne radnje nad maloletnim dečakom L.K. koji je u tom trenutku imao 16 godina. Prema optužnici, glumac je mladića obljubio tako što ga je primorao na oralni seks u toaletu Narodnog pozorišta u Somboru tokom žurke posle manifestacije Pozorišni maraton.

Prema rečima majke L.K. za presudu su saznali iz medija.

- Sin je pročitao u medijima da je doneta presuda i ništa nije rekao, jer mi ništa nismo znali o tome. Ni sin ni ja nemamo komentar, jer nismo bili na sudu kada se presuda izricala. Čekamo da je dobijemo napismeno od suda - kaže J.K. majka oštećenog mladića.

Preporučujemo još:

Advokat Vladimir Horovic koji zastupa Goran Jevtića, potvrdio je da presuda nije dostavljena ni njemu i njegovom klijentu, kao ni tužiocu. U kratkom razgovoru, Horovic je rekao da ne može da komentariše ništa iz postupka "jer Zakon o zaštiti maloletnog lica zabranjuje objavljivanje i komentarisanje bilo kakvog dela kada je u pitanju maloletno lice". Dalji koraci u ovom postupku nisu poznati dok obe strane ne pročitaju presudu, ali se pretpostavlja da će odbrana uložiti žalbu.

Javnost je ostala šokirana kada je u oktobru 2014. godine objavljeno da je protiv poznatog glumca Gorana Jevtića podneta krivična prijava kojom se tereti da je obljubio dečaka u toaletu. Slučaj su policiji prijavili roditelji, a nakon toga se i glumac oglasio.

- Stvarno ne znam zašto me pitate za to, to su gluposti - rekao je tada glumac.

Goran Jevtić je na početku suđenja ponudio nagodbu tužilaštvu da prizna nedozvoljene polne radnje nad maloletnikom, a zauzvrat da plati 100.000 dinara u humanitarne svrhe, što je odbijeno, jer je bilo dovoljno dokaza da bude osuđen regularno.

 

 

Komentari (1)

Zeljko

22.03.2019 05:04

Toliko o sudovima i pravdi u Srbiji