nagrada
Promo
nagrada

Promo

nagrada, Foto: Promo

U okviru ovogodišnje manifestacije Nedelja tolerancije „Među vama smo“ koju pod pokroviteljstvom Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada organizuje Udruženje građana "Vitezovi osmeha“, prošlog petka, domaćin inkluzivne ART radionice bila je Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ sa domom učenika.

U okviru dvočasovne radionice umeće u izradi bedževa tolerancije i oslikavanju stabla otisaka uzeli su učenici ŠOSO „Milan Petrović“ sa domom učenika i učenici drugog razreda OŠ „Miloš Crnjanski“ iz Novog Sada.

Radionicu su vodili defektolozi i profesor likovne kulture, a učestvovali su i prisutni učitelji i nastavnici.

Specijalni gosti inkluzivne ART radionice bili su gospodin Abdulrahman Al Šamzi, prvi sekretar Ambasade Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji sa svojim timom, i gospođa Ljiljana Koković, pomoćnica gradonačelnika Grada Novog Sada. Oni su tokom cele radionice zajedno sa učenicima bojili glinene pločice izrađujući na taj način unikatne bedževe tolerancije, koje su zatim razmenjivali. Takođe, oni su se trudili da poklone pažnju svakom učeniku tokom radionice, te kroz razgovor i osmeh isticali važnost tolerancije.

Ove godine sponzor slanog programa za sve mališane je kompanija Marbo produkt, dok su slatke darove svim prisutnim učenicima podelili gosti iz Ambasade UAE.

„Tolerancija živi u svakom od nas“ poruka je ove radionice svim ljudima ovog sveta.