Deca i roditelji
Shotterstock
Deca i roditelji

Shotterstock

Deca i roditelji, Foto: Shotterstock

Mi vam je prenosimo u celosti.

- Imam devojčicu od 11 i dečaka od 9 godina. U zadnje vreme su postali dosta bahati i nezahvalni. Počeli su da zahtevaju skupe igračke, pa mobilne, a onda kada im sama kupim odeću ništa im se ne sviđa, a da njih vodim sa sobom bankrotirala bih.

Pre neki dan sam im kupila zimske jakne, jako kvalitetne i moderne, ali su na to samo zavrnuli nosem.

Bilo je oko 19 časova kada sam im rekla da se brzo spreme jer moramo negde ići.

Kako je bilo vreme večere, bili su uvereni da idemo negde da jedemo, ali su se prevarili.

Umesto večere, provela sam ih po ulicama gde se skupljaju beskućnici, uzela sam karton koji je stajao uz put i naterala ih da sede zajedno sa mnom 10 minuta na hladnom, mokrom pločniku.

Počeli su da se bune, a ja sam ih ignorisala. Izvadila sam čokoladicu iz torbe i krenula da jedem pred njim, bez da su oni ijednu dobili.

Na kraju su shvatili poruku. Eno ih, nose oboje jakne. Ne traže skupe igračke.

Prekjuče smo pekli keksiće, skuvali čaj i delili ih istom onom ulicom - napisala je neimenovana žena sa ovih prostora koja živi i radi u Nemačkoj.

Većina komentatora se složila sa ovakvom metodom vaspitavanja.

- Bravo! Tako se vaspitavaju deca. Nije bitno što su oni na trenutak imali razmišljanje da su materijalne stvari bitne, bitno je da si im ti pokazala da to nije pravi put. Kada bi danas sve majke bile kao ti, mislim da bi ovaj svet bio mnogo bolje mesto - napisao je jedan komentator.

- Podržavam. Zašto? Zato što pod br. 1 nije ignorisala problem već je odmah reagovala. Pod br. 2 uključila je sebe u rešavanje problema i smrzavala se napolju sa decom dajući im do znanja da je uz njih, ali njihovom krivicom. Pod 3 poznaje svoju decu i apeluje na njihovu savest bez reči jer zna da imaju osećaj empatije i etike. Pod 4, koristi metodu demonstracije… Ima bezbroj razloga zašto podržavam ovakvu vaspitnu meru.

- Kad pročitam neke od komentara i ne čudim se što su današnja deca takva kakva su. Gospođa je decu naučila lekciji bez batina, pretnje i dreke. Meni je ovo za svaku pohvalu - glasio je još jedan komentar.

Naravno, bilo je onih koji su smatrali da je ovih postupkom izazvala traumu kod dece, te da je mogla sve da im objasni razgovorom.

Šta vi mislite o njenoj vaspitnoj meri?

Komentari (1)

Душка

22.12.2019 20:55

Наравно да је правилно поступила.Деца су бахата и незахвална онолико колико им родитељи дозволе.За њихово добро је да се суоче са суровом реалношћу.